24 Eylül 2024 Salı

Ceylan Yayınları: Doktorumuz yol göstermeye devam edecek

Yazıları ve çevirileriyle sayısız katkıda bulunduğu Ceylan Yayınları, İbrahim Okçuoğlu için açıklamasında, "21. yüzyıl sosyalizmi sorunsalıyla sürekli kafa yoran, teorik birikimi ile bu alandaki boşluğu doldurma noktasında emeğin çok da ötesinde uğraş veren sevgili yoldaşımız, yazarımız, 'Doktor'umuz bıraktıklarıyla öğretmeye, anılarıyla yol göstermeye devam edecek" dedi.

Ceylan Yayınları, ölümsüzleşen komünist İbrahim Okçuoğlu ile ilgili açıklama yaptı. "Anıları yol göstermeye devam edecek" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kar Oranı ve Sermayenin Uluslararası Diyalektiği, Günümüzde Emperyalizm, SSCB'de Sosyalizmin Zaferi ve Kapitalizmin Yeniden İnşası Sorunları, Emperyalist Küreselleşme ve Jeopolitika, Türkiye'de Kapitalizmin Gelişmesi, Rekabetin Tarihi kitaplarının yazarı, Sverdlov ve Darağacından Notlar kitaplarının çevirmeni, değerli yazarımız, sevgili yoldaşımız İbrahim Okçuoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

"İbrahim Okçuoğlu, aydın entelektüel birikimi, teorik donanımı ile Marksist Leninist öğretinin yılmaz savunucusu oldu. Bu alandaki birikimini yazınsal eyleme dönüştürerek çok sayıda kaynak niteliğinde eser ortaya çıkardı. Mültecilik koşullarında geçirdiği son yıllarında da üretmeye, çeşitli eserleri çevirmeye devam etti.

"O, yazmakla da yetinmedi. Birikimini özellikle gençlere aktarma konusunda duyduğu heyecan, mütevazı kişiliğinin de bir yansımasıydı. Marksist Bilimler Akademisi ve Parti Okulu'nda yüzlerce genç, onun tedrisatından geçti, birikiminden faydalandı.

"21. yüzyıl sosyalizmi sorunsalıyla sürekli kafa yoran, teorik birikimi ile bu alandaki boşluğu doldurma noktasında emeğin çok da ötesinde uğraş veren sevgili yoldaşımız, yazarımız, 'Doktor'umuz bıraktıklarıyla öğretmeye, anılarıyla yol göstermeye devam edecek."