28 Eylül 2024 Cumartesi

Çetin Kaya'yı katleden polisin 2. duruşması yarın

Set emekçisi Çetin Kaya'yı "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle katleden polis Selçuk Ergen'in 28 Aralık'ta Anadolu Adliyesi 13. ACM'de 2. duruşması görülecek.

Kadıköy Göztepe'de "dur" ihtarına uymadığı iddiasıyla 29 Kasım 2021'de Çetin Kaya'yı katleden polis Selçuk Ergen'in yargılandığı davanın ikinci duruşması 28 Aralık'ta İstanbul Anadolu Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

"Kasten öldürme" suçundan eylül ayında SEGBİS ile ilk kez hakim karşısına çıkan Selçuk Ergen, ilk ifadesinde silahını kılıfına koymak istediğini iddia etmiş ancak mahkemede ifadesiyle çelişmiş, "öyle bir fırsatım olmadı" demişti. Ters kelepçeli halde vurulan Kaya'nın bileğinde bileklik olduğu için tek başına kelepçe takamadığını da süren polis Ergen, Kaya'nın bir eli kelepçeliyken bir anda kendisine saldırdığını bu sırada silahın kabzasıyla Kaya'nın omzuna vurduğunu ve silahın iki el ateş aldığını öne sürmüştü. Polis Ergen bu sözleriyle de ilk ifadesiyle çelişmişti.

Çetin Kaya'nın avukatı Özgür Urfa, "Sanık dördüncü kere ifadesini değiştirdi. Daha önceki ifadesinde Çetin Kaya'nın kendisine döndüğünü, bileğine uzandığını, silahına müdahale ettiğini söylerken bugün önceki ifadelerini inkar ederek Çetin Kaya'nın kendisine doğru dönmediğini, dirseğiyle sadece ittirdiğini, bu arada da kendisinin Çetin Kaya'nın sağ omzuna silahın kabzasıyla vurduğunu ama her nasılsa ensesinden girerek merminin sağ kaşından çıktığı şeklinde bir savunma yaptı" ifadeleriyle polis Ergen'in çelişkilerini gözler önüne sermişti.

Çetin Kaya'yı "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle ensesinden vurarak katleden polis Selçuk Ergen, 28 Aralık'ta İstanbul Anadolu Adliyesi 13. ACM'de 2. kez hakim karşısına çıkacak.