24 Eylül 2024 Salı

Cebrail Günebakan mezarı başında anıldı

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Cebrail Günebakan, polisin tüm engelleme çabalarına rağmen mezarı başında anıldı.

Bundan 8 yıl önce DAİŞ ve Türk devleti işbirliğiyle Kobanê'yi yeniden inşa etmek için çıktıkları yolda Suruç'ta verdikleri mola esnasında katledilen 33 düş yolcusundan Cebrail Günebakan, Elazığ'da bulunan Karakoçan Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Saat 11.50'de yapılması planlanan anma öncesi mezarlığın bulunduğu köy yoğun bir polis ablukasına alındı, anma için şehir dışından gelenler ise GBT ve kontrol bahanesiyle bekletildi. Gelen araçlara sigorta kontrolü gerekçesiyle ayrı ayrı para cezası kesildi. Günebakan'ın aile evinin çevresinde de bütün gün dronelar ve zırhlı araçlarla abluka oluşturuldu.

Anma, Günebakan şahsında 33 düş yolcusu anısına saygı duruşuyla başladı.

Anmada söz alan ölüm orucu gazisi Nihat Göktaş, "Gençler yola çıktıklarında Türkiye ve Kürdistan'ın her tarafından buluşarak Kobanê'de savaştan çıkan çocuklara özgür bir yaşamı kurmak, bir nebze de olsa ilaç olmak adına gittiler. Ama ne yazık ki IŞİD barbarları ve onların korumaları Amara Kültür Merkezi'nde canlı bomba saldırısıyla katletti gençlerimizi" ifadelerini kullandı.

Gençliğin Suruç ve tüm katliamların hesabını sormak için yürüttüğü birleşik mücadelenin ön açıcı olduğunu vurgulayan Göktaş, "Gençlerin açtığı yolda yürüyerek tüm toplumun özgürlüğünü sağlayabiliriz" dedi.

Anma, Günebakan'ın mezarına karanfiller bırakılması ve şiir okunmasıyla son buldu.