19 Eylül 2024 Perşembe

Çakıcı'ya Bahçeli'den sonra eski MİT'çiden ziyaret

MİT Dış Operasyonlar Dairesi eski Başkanı Yavuz Ataç, tutuklu bulunan ve şu an hastanede olan faşist çete lideri Alaattin Çakıcı'yı hastanede ziyaret etti. Çakıcı'dan ise Aleviler konusunda ilginç açıklamalar geldi.
24 Haziran seçimleri yaklaşırken, faşist çete lideri Alaattin Çakıcı bir kez daha gündeme geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ziyaretinin ardından Çakıcı'yı eski MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanı Yavuz Ataç ziyaret etti.
 
Çakıcı'nın "basın danışmanı" olarak bilenen Ferhat Aydoğan, Ataç'ın Kırıkkale Keskin T Tipi hapishanesinde kalan ve şu anda Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde tedavi gören Çakıcı'yı savcılığın özel izni ile ziyaret ettiğini belirtti.
 
Eski MİT'çi Ataç'a "Çakıcı'nın yakın dostu" Ali Kaymaz ve avukatı Can Sevinç'in eşlik ettiği belirtildi. 
 
1990'lı yıllarda adı birçok karanlık olaya karışan Ataç, Çakıcı'ya yakınlığı ile bilinen bir isim. Ataç, 90'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili dava kapsamında MİT Müsteşarlığı Teftiş Kurulu'na verdiği ifadede Çakıcı'nın yurtdışında birçok MİT operasyonunda kullanıldığını söylemişti.
 
Çakıcı'yı geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ziyaret etmişti. Bahçeli, ziyarete gelen tepkiler üzerine çete lideri Çakıcı'yı "vatan sevdalısı" diye "övmüştü."
 
Bahçeli, "Alaattin Beyin bir yönüyle vatan millet için verdiği mücadeleler var. Bilen bilir. Devleti yönetenler de bilir başkaları da bilir" demiş ve "Benim ülküdaşım o" diye eklemişti.
 
ÇAKICI'DAN CEMEVLERİ AÇIKLAMASI!
 
Bu görüşmenin ardından Alaattin Çakıcı da Ferhat Aydoğan aracılığıyla kamuoyuna hitaben bir mektup göndermişti. 
 
Mektubunda Bahçeli'ye ziyareti nedeniyle teşekkür eden Çakıcı, Aleviler, Cemevleri, Kürtler ve Zazalar konusunda ilginç açıklamalarda bulundu: "Kendileri ziyaretime geldiğinde AK Parti Dönemindeki Alevi-Bektaşi çalıştayı ile ilgili kendilerine cemevi sorunlarıyla ilgili 21 milyon Türkmen Alevisi 1 milyon Zaza ve Kürt Alevileriyle bu sorunu konuşmamızda kendilerinin Bodrum'da ve Türkiye'nin bir kaç yerinde birkaç cemevinin bizzati kendi gayretleriyle açıldığını kendilerinin bu ifadesine Allah için yüz yüze şahit oldum. Alevi- Bektaşi toplumunun üzerinde 2 asırdır uygulanan baskıdan dolayı rahatsız olduğunu bu konuya mutlaka el atacağını şahsıma ifade etti. 
 
"Görüşmemizden 2 gün sonra, Sayın Cumhurbaşkanı Cemevleri ile ilgili seçim beyannamesi açıklamasında hukuki bir statü getireceğini kamuoyuna deklare etti. 
 
"Sayın Cumhurbaşkanımıza sorarım, geçmişteki gibi seçim süreci içinde söylenen bu söylem Cumhurbaşkanı seçilirseniz düşüncede mi kalacak yoksa yasal olarak eyleme mi dönüşecek?
 
"Sessizleri' sesiyim diyorsunuz, 2 asırdır İslam'ın bahçesindeki, nadide çiçeklerden biri olan Müslüman ve Resulullah Efendimize gönülden bağlı Efendimizin Ehli Beyti'ne günümüze kadar koşulsuz gönül veren artık bu Müslüman kardeşlerimizin lütfen sesine kulak veriniz.
 
"Sizinle devletimizin bekası için Kader arkadaşınız son Türkmen Beyini, Alevi- Bektaşi kardeşlerimizle ilgili söylemine lütfen kulak veriniz. Hani diyorsunuz ya hep birlikte Türkiye olalım Devleti'ne gönülden bağlı, vatan sathının her zerresi için şanlı Bayrağımız Hilal ve Yıldızına sevgi ile koklayarak öpen Şehitlik mertebesine koşan bölücü teröristlerle yaptıkları mücadelede şahadeti kucaklayan tabutunun üzerindeki Vatan ve Bayrak sevdalısı olan, Zaza ve Kürt kardeşlerimizi kucaklamak asli görevimizdir."