28 Eylül 2024 Cumartesi

Bursa Valiliği: İmralı'daki yangın kontrol altına alındı

Bursa Valiliği, İmralı Adası'nda çıkan yangının kontrol altına alındığını belirterek, soğutma çalışmasının yürütüldüğünü duyurdu. 

İmralı Adası'nda sabah saatlerinde çıkan yangınla ilgili Bursa Valiliği'nden yeni bir açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamada "İmralı Adası'nda 27 Şubat 2020 Perşembe günü saat 07.45 sıralarında, İmralı Adası Kuzeyinde bulunan yaşam ve cezaevi yerleşkesini etkilemeyecek uzaklıkta olan Radar Tepe bölgesinde (35 TPE 2984891269) çevre aydınlatma elektrik direklerinde bulunan tellerin rüzgarın (şiddetli lodos) etkisiyle birbirine çarparak çıkan kıvılcımların otları tutuşturması sonucu çıktığı değerlendirilen örtü ve orman yangını an itibariyle kontrol altına alınmış olup yangın soğutma çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
 
Adada bulunan İmralı F Tipi Hapishanesi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş'ın durumundan endişe ettiklerini açıklayan Asrın Hukuk Bürosu, avukat ve aile görüşünün yapılabilmesi için Adalet Bakanlığı ve savcılığa başvuruda bulunmuştu. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) de yaptıkları açıklamalarda, yetkililere kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler vermeleri ve avukat/aile görüşmesine izin vermeleri çağrısı yapmıştı.