21 Eylül 2024 Cumartesi

Buluttekin: Tutuklamalar HDP'yi işlevsizleştirmeye dönük

Diyarbakır'da 25 siyasetçinin tutuklanmasına tepki gösteren HDP İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, operasyonun yerel seçim öncesi HDP'yi işlevsizleştirmeye dönük olduğunu söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, siyasetçi ve gazetecilerin tutuklanmasına ikişkin il binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Türkiye'nin açık cezaevi haline getirildiğini ifade ederek, "Türkiye genelinde siyaset yapan bu kadar siyasetçi ve aktivisitin gözaltına alınmasına ve tutuklanmasına gerekçe olarak kim tarafından ve nerden yapıldığı belli olmayan içi boş bir ihbar yazısı gösterilmiştir. Bu ihbardan sonra oluşturduğu açıkça belli olan gizli tanıklar arkadaşlarımız hakkında gerçeği olmayan ithamlarda bulunmuşlardır" dedi.
 
'TEK AMAÇLARI HDP'Yİ İŞLEVSİZLEŞTİRMEK'
 
Operasyonun yerel seçimlerde çalışma yürütecek partililerin tutuklandığını ifade eden Buluttekin, "Tek amaçları HDP'yi işlevsizleştirmek. Bu faşist zihniyetin çıldırmışçasına neleri yapacağını bizlere göstermektedir. Sürekli söylüyoruz bizlere dayatılan kadın soykırımı, taciz, tecavüz, kadın haklarının gaspı, kadın kazanımlarının işgali, gözaltılar ve tutuklamalara karşı direnişimizi yükselteceğiz. Tüm duyarlı kamuoyunu, Kürtlere ve Kürt siyasetine yapılan bu hukuksuz uygulamalara karşı duyarlı olmaya ve demokratik tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz" diye çağrı yaptı.
 
TUTUKLAMALARA İTİRAZ EDİLECEK
 
HDP avukatlarından Mehmet Öner de yaklaşık 200 adrese baskın düzenlendiğini ve gözaltına alınanlardan 25'inin tutuklandığı söyledi. Öner, Diyarbakır Sulh Ceza Mahkemesi'ne yarın tutuklamalara itirazda bulunacaklarını belirtti.