24 Eylül 2024 Salı

Buldan ve Temelli bayramlaşmaya devam etti

HDP Eş Genel Başkanlarıı Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Kars ve Batman'da halk ile bayramlaştı. Buldan, bayramın neşesini açlık grevi direnişçilerine borçlu olduklarını söyledi. Temelli ise AKP'nin savaş ve şiddetle ayakta durduğunu belirtti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Ramazan Bayramı dolayısıyla halk ile bayramlaşmaya devam etti. 
 
Buldan, Batman'da HDP il örgütünü ziyaret etti. Ardından halk ile bayramlaştı. 
 
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  gündeme dair açıklama yaptı. Buldan, "Belki de uzun süredir ilk defa Kürt halkı Türkiye halkları olarak bayramı bayram tadında kutluyoruz" diyerek 200 gün boyunca bedenini açlığa yatıran başta Leyla Güven olmak üzere direnen tutsaklara borçlu olduklarını söyledi. 
 
Buldan, "Tecrit insanlık suçudur, tecrit uygulamak sadece İmralı’ya Sayın Öcalan’a değil Türkiye halklarına ve geleceğine uygulanan bir anlayış olduğunu belirttik. Tecrit Türkiye halklarını ve toplumunu da etkileyen ve asla kabul edilmeyen bir yöntemdir" diyerek tecridin tüm topluma uygulandığının altını çizdi. 
 
'AKP KARS İÇİN DE BİR ŞEY YAPMADI'
 
Kars belediyesini uzun yıllar başka partilerin ellerinde tuttukların söyleyen Buldan, bu süreçler içerisinde Kars halkının yararına bir şey yapılmadığını, sadece kendi ceplerini doldurduklarını belirtti. 
 
"AKP düşene kadar mücadele edilecek" diyerek sözlerine devam eden Buldan, "AKP gittikten sonra ancak bu ülkede çocuklar, gençler, kadınlar geleceğine ve yarınlarına umutla bakacaklar. Barışın demokrasinin ve özgürlüğün geleceği günler yakındır. Yarınlarımızı hep birlikte kazanacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz" dedi.
 
Pervin Buldan ve beraberindekiler ardından Kars Belediyesi’ne geçerek HDP Kars belediye Eş başkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca'yı ziyaret etti.
 
TEMELLİ BATMAN'DA BAYRAMLAŞTI
 
HDP EŞ Genel Başkanı Sezai Temelli ise Batman İl örgütünü ziyaret ederek halkla bayramlaştı.
 
Temelli, "Ülke ciddi kriz içinde. Her geçen gün ülke daha büyük bir felakete sürükleniyor. O yüzden bu gidişata 'dur' demenin yolu, demokrasi ittifakı çerçevesinde mücadelemizi büyütmekten geçiyor. Herkesin yan yana gelerek, omuz omuza vererek demokrasi ittifakını güçlendirmesi gerekiyor" dedi.
 
'AKP SAVAŞ BİZ BARIŞ İSTİYORUZ'
 
AKP'nin savaş ve şiddetle ayakta durmaya çalıştığını söyleyen Temelli, " Oysa biz barış istiyoruz. Suriye için de Türkiye için de barış istiyoruz. Barışın yolu ancak toplumsal uzlaşmadan, onurlu bir barış mücadelesinden, demokratik müzakere sürecinden geçer" diye konuştu. 
 
Temelli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yaşadığımız yerde toplumsal barışı da var edeceğiz. Adaletsizliklere hep birlikte son vereceğiz. Tüm adaletsizlikleri ortadan kaldırmak için bu yerel yönetim anlayışımızla hareket edeceğiz. Kültürel, tarihsel haklar; geleneklerimiz bizim için vazgeçilmez yol göstericiler olacak. Eğer yerellerde bunu başarırsak önümüzdeki süreçte Türkiye'de iktidara yürüyerek Türkiye'yi de biz değiştireceğiz."