19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Türkiye halkları Maxmur'a, Kandil'e gitmenize onay vermiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kandil ve Maxmur'a operasyon açıklamalarına yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Oylarını artırmak için Kandil'e ve Maxmur'a gireceklerini söylüyorlar. Maxmur halkı sizin zulmünüzden kaçan, faili meçhullerden kaçan bir halk" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'daydı. 
 
Karayazı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Buldan, Kürt halkının tüm baskılara rağmen hiçbir zaman diz çökmediğini söyledi. 
 
AKP'nin HDP'ye gidecek oyları engelleme derdinde olduğunu söyleyen Buldan, "Zannediyorlar ki, gözaltına alarak, tutuklayarak, öldürerek bir halkı bitiririz. Oysa bizler tutuklandıkça çoğalan, öldürüldükçe çoğalan bir halkız. Geçmişte yaşadık. Bu ülkeyi yönetenler her zaman Kürtlere zulüm yaptı. Tıpkı AKP gibi, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi, 'biz bu halkı naslı bitiririz' hesaplarını yaptılar. Şimdi de baktılar gidiciler, tehditle oy almaya çalışıyorlar. Valilerini, kaymakamlarını, esnafın yanına gönderip tehditle oy almaya çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler artık tehditleriniz işe yaramıyor. Halk kararını vermiş, Recep Tayyip Erdoğan'a gideceksin diyor" dedi. 
 
Kürtlerin dillerinin, kimliklerinin yasaklandığını, kazanımlarına saldırıldığını söyleyen Buldan, "Biz hak dedikçe, adalet dedikçe, onlar her türlü hakkı askıya alıyorlar" dedi. 
 
MAXMUR HALKI SİZİN ZULMÜNÜZDEN KAÇAN BİR HALK
 
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkililerinden gelen Kandil'e, Maxmur'a operasyon açıklamalarına da yanıt verdi.  
 
Buldan, şöyle konuştu: "Afrin'e, Kerkük'e yapılan saldırıyı kimse unutmasın. Şimdi oylarını artırmak için Kandil'e ve Maxmur'a gireceklerini söylüyorlar. Maxmur halkı sizin zulmünüzden kaçan, faili meçhullerden kaçan bir halk. Irak'taki bu köye gitmek Kürt halkına yapılacak en büyük hakarettir. Maxmur'a da Kandil'e de gitmenize Türkiye halkları onay vermiyor. Çünkü herkes biliyor ki, oylarınızı yükseltmek için oralara atılan bombalar, Türkiye halklarının yüreğine düşüyor. Bizler bu savaş politikalarından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ısrarla dile getiriyoruz." 
 
"Türkiye'de yaşayan Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, Ermeniler, Süryaniler; kimliklerini özgürce yaşayabilecekleri bir Türkiye'nin yaratılmasından yana. Bu Türkiye yaratılacak, HDP'nin iktidara gelmesiyle gerçekleşecek" diyen Buldan, oylarının çalınmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.
 
HDP BARAJ ALTINDA KALIRSA KURTLAR MECLİSE GİRECEK
 
Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizi barajın altında bırakmak için oylarımız çalmak isteyecekler. Ama kimse unutmasın; HDP barajın altında kalırsa bizim vekil alacağımız yerler AKP'ye geçecek. 70-80 milletvekilini bedavadan alacak. Zulüm politikası bir kez daha hayata geçecek. Ayrıca HDP barajın altında kalırsa ittifak kurduğu MHP'li vekiller de parlamentoya gidecek. Yani Kürtlerin oylarıyla kurtlar Meclis'e gidecek. Onun için vicdanlı olalım. Hani MHP Genel Başkanı diyordu ya, 'taş üstünde taş, omuz üzerinde baş bırakmayın' diye. İşte bu anlayışla ittifak kurdular. Bu anlayışla kol kola girdiler. Kürtleri tanımayan bir anlayışla birlikte hareket ediyorlar. Şimdi birlikte Meclis'e giriyorlar. Zaten MHP'nin AKP'den, AKP'nin MHP'den bir farkı kalmadı. Bu anlayışı hep birlikte yeneceğiz. 24 Haziran, bunun için önemli."