19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Sur'u Gever'i Nusaybin'i unutmadık

Iğdır'da binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bizler yaşamını yitiren çocuklarımızın ailelerine söz verdik. Sur'da, Gever'de Nusaybin'e söz verdik. Bu bayrağı 25 Haziran'da daha da zirveye taşıyacağız" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmaları kapsamında Iğdır'da halkla buluştu. Kars'tan Iğdır'a yüzlerce araçlık konvoyla geçen Buldan ve beraberindekiler, Tuzluca ilçesinde karşılandı. Burada halaylar ve davul zurna ile karşılanan heyet, daha sonra kent merkezine geçti. HDP'liler yol boyunca sevgi gösterisiyle karşılandı.
 
Buldan, HDP il binası önünde binlerce kişi tarafından karşılandı. HDP İl Eşbaşkanı Hasan Safa, halka teşekkür konuşması yaptıktan sonra kent milletvekili adayları Kıznaz Türkeli ve Habip Eksik kısa birer konuşma yaptı.
 
'CESARETİN VARSA DEMİRTAŞ'I KARŞINA ÇIKAR'
 
Dünyanın hiçbir yerinde bir cumhurbaşkanı adayının cezaevinde seçim çalışması yapmadığını belirten Buldan, AYM'nin suç işlediğini söyledi. Buldan, "Bu ülkenin cumhurbaşkanı, her gün meydanlarda Demirtaş için '53 kişinin katili' olarak bahsediyor. Biz Erdoğan'a sesleniyoruz. Sevgili Demirtaş'ın bu anlamda özellikle 6-8 Ekim'le ilgili hakkında açılmış tek bir davası yoktur. Demirtaş'ın davaları özgürlük davalarıdır, düşünce davalarıdır. Cumhurbaşkanı bunları ifade ederken hiç utanmadan, sıkılmadan insanlara yalan söylüyor. Ey Erdoğan varsa cesaretin Demirtaş'ı çıkar karşına! Bu yakıştırmanın ahlaken de vicdanen de siyaseten de büyük bir yalan. Ayıptır, günahtır, yazıktır. Siz Demirtaş'ı dört duvar arasına koyacaksınız, onun sesini kısmaya çalışacaksınız, arkasından da onlarca yalan söyleyeceksiniz, bunu bu halk yutmaz" dedi.
 
'BİZLER GEVER'E, SUR'A VE NUSAYBİN'E SÖZ VERDİK'
 
AKP-MHP ittifakına dikkat çeken Buldan, "Böyle bir anlayışa, özellikle AKP Hükümeti'nin bugün MHP ile yapmış olduğu koalisyon Kürt halkının unutmayacağı bir koalisyondur. Kürt kentleri yıkılırken Bahçeli'nin 'taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmayın' sözünü unutmaz bu halk. Şimdi AKP, MHP'yi Meclis'e taşıma peşinde. Kürtler onurludur, hiçbir şeyi unutmazlar. Kürtler geleceğine o insanları iktidara getirmeyerek karar verecek. Bizler Roboski Katliamı'nı asla unutmayacağız. Bizler Cizre'de yakılan yıkılan kentlerimizi unutmayacağız. Çünkü yaşamını yitiren çocuklarımızın ailelerine söz verdik. Sur'da, Gever'de Nusaybin'de söz verdik. Bu bayrağı 25 Haziran'da daha da zirveye taşıyacağız" diye konuştu.
 
'AKP SINIR TİCARETİNİ TAMAMEN BİTİRDİ'
 
Iğdır'ın 3 ülkeye sınır olduğunu hatırlatan Buldan, AKP hükümetinin sınır ticaretine tamamen bitirdiğini vurguladı. Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP hükümeti Ermenistan sınırlarını siyasi sebeplerden tamamen kapatmış. Diğer iki sınıra da mazota getirilen kotalardan dolayı nakliyeciler iş yapamaz halde. Sınırdan ucuz mazot gelmediği için çiftçi tarlasını süremiyor. Yine kentin meraları yaylaları yasaklandığı için insanları hayvancılık da yapamaz hale geldi."
 
'AKP KİMİNLE YOL YÜRÜDÜYSE HEPSİNİ CEZAEVİNE ATTI'
 
HDP'nin baraj altında bırakılmaya çalışıldığını vurgulayan Buldan, "Bizi barajın altında bırakmaya çalışıyorlar. Şu an bıçak sırtına olduğumuzu belirtmek isterim. Oyunlar oynayabilirler, usulsüzlük yapmaya çalışabilirler ama inanıyorum ki halkımız sandıklarına sahip çıkacak. Halkımız onlara büyük bir ders verecek. Bu ders 24 Haziran'da verilecek, size güveniyoruz. Herkes oyuna ve sandığına sahip çıksın. Bu seçim barışa, kardeşliğe, özgürlüğe ve demokrasiye adanan bir seçimdir. Hepiniz geleceğinize sahip çıkın, kimse AKP'ye güvenmesin. Birlikte yol yürüdükleri arkadaşlarını yarı yolda bırakanlara, polisler de savcılar da hakimler de güvenmesin, onlar geçmişte kimle yürüdüyse hepsini cezaevine koydu. Güveneceğiniz tek parti var o da HDP'dir" diye belirtti.