19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Öyle bir oy alacağız ki 7 Haziran kıskanacak

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde halk buluşmasına katılan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Kim ki Kürtleri inkar etti, Alevilerin inancını yok saydı, Arapları tanımadı, işte onlardan hep birlikte hesap soracağız. Öyle bir oy alacağız ki 7 Haziran kıskanacak" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Hatay’daydı. 
 
Dörtyol ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuşan Buldan, tutsak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’tan bir mektup aldığını hatırlattı.
 
Buldan şunları söyledi: "Kışanak diyor ki; 'Öyle bir oy alacağız ki 7 Haziran bile bizi kıskanacak.' 7 Haziran gerçekten bizi kıskanacak, biz 7 Haziran’da büyük bir başarı elde etmiştik ancak o başarımızı hazmedemediler ve müdahale ettiler. Ülkemizi tekrar seçime zorunlu hale getirdiler. Ancak şuna inanın 7 Haziran’ın 1 Kasım’ı olmayacak. 24 Haziran’ın asla 1 Kasım’ı olmayacak, buna izin vermeyeceğiz, başarımızı kabul edecekler. Çünkü bu ülkede kimse onların siyasetini onaylamıyor."
 
HDP'nin halkların güvencesi olduğunu belirten Buldan, "Biz bu ülkeye demokrasi, kardeşlik ve herkesin bir arada yaşayabileceği bir yaşam teklif ediyoruz. Bunun için 24 Haziran bir fırsattır, bu fırsatı kaçırmayalım. Bunu kaçırırsak böyle bir fırsat artık elimize geçmez" diye konuştu.
 
HDP VE DEMİRTAŞ HALKLARIN GÜVENCESİDİR
 
Edirne F Tipi Cezaevi'nde rehin tutulan Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş'ın da halkların güvencesi olduğuna dikkat çeken Buldan, şöyle konuştu: "O özgürlük 24 Haziranda mutlaka gerçekleşecek, söz veriyoruz. Bu ülkeyi Demirtaş’ın yönettiğini düşünün, barıştan yana olan, gönlü sevdiğinden yana olan, asla ayrım yapmayan, herkesin kendi inancına göre yaşadığı bir hayatı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı’nı düşünün.  Bu Cumhurbaşkanı ki asla adaletsizlikten yana olmadı. Her zaman demokrasiyi ve barışı savundu. Ama bugün onu Edirne Cezaevi’nde tutuyorlar. Buradan size de Demirtaş’a da söz veriyoruz. 24 Haziran’da bütün bunların hesabını soracağız. 24 Haziran’da sandıklardan HDP ve Demirtaş fışkıracak."
 
AKP iktidarının Alevilerin inancını tanımadığını hatırlatan Buldan, "Alevilerin inancını tanımayanlardan hesap soracağız" dedi.
 
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Kayıplarımız oldu, köylerimiz yakıldı yıkıldı ancak kimsenin önünde diz çökmedik. Erdoğan’a da diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Kim ki Kürtleri inkar etti, Alevilerin inancını yok saydı, Arapları tanımadı, işte onlardan hep birlikte hesap soracağız. Bu devran değişecek, bu değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
 
Seçimlere az bir zaman kaldığını hatırlatan Buldan, "Herkes seferberlik ruhuyla çalışmalı, bunların gideceğine olan inançla çalışmalı. Her kapıya gidin, herkesin yüreğine dokunun. Onlar insanları tehdit ediyorlar, biz kimseyi tehdit etmiyoruz, ikna ediyoruz. Bu anlayışla herkese ulaşacağız. Sizden de böyle bir sorumluluk istiyoruz, bunu yerine getirin ki 25 Haziran Erdoğan’sız olsun" dedi.