19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: O sandıkları saraya da götürseler...

YSK'nın Kürt illeri için aldığı sandık taşıma kararına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "O sandıkları nereye götürürlerse götürsünler, o sandıkları saraya bile götürseler halkımız gidip oylarını kullanacak" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Manisa halkıyla buluştu. 
 
Yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan Buldan, kentte konvoyla tur attıktan sonra Gölmarmara, Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerinde seçim bürosu açılışlarına katıldı. 
 
Buldan, yaptığı konuşmada, HDP’nin Türkiye’de barışın umudu ve kardeşliğin teminatı olduğunu vurguladı. Buldan, “HDP bu ülkede özgürlük ve demokrasinin inancıdır ve bu inançla mücadeleyi büyük bir kararlılıkla yürütüyor" dedi. 
 
"İşçisinin kan ağladığı, esnafının kapısına kilit vurduğu, ekonominin yerle bir olduğu bu ülkede yapmamız gereken birlik ve beraberlik içinde 24 Haziran'da AKP hükümetinin iktidarına son vermek olacaktır" diyen Buldan, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan madem katliamını hatırlattı. 
 
MANİSA HALKI SOMA'YI ASLA UNUTMAMALIDIR
 
Buldan, “Soma’daki katliam Roboski katliamı ile birebir bağlantılıdır. Manisa halkı, Soma faciasında yaşamını yitiren işçi yoldaşlarımızın, onların haklarını arayan akrabalarının ve ailelerinin tekmelerle yerlerde sürüklendiğini asla unutmamalıdır. Canlarımıza bir borcumuz var. Soma’da yaşamını yitirenlerin ailelerine söz veriyoruz. AKP hükümetinin bu ayrımcı, katliamcı, hukuksuz, adaletsiz yönetimine 24 Haziran’da son vereceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.
 
Partililere yönelik gözaltı ve tutuklamaları hatırlatan Buldan, YSK'nın sandık taşıma kararına tepki gösterdi. Buldan, şöyle konuştu: "Şimdi HDP’yi baraj altında bırakmak için her türlü oyunu oynamaya başladılar. Özellikle bölgede HDP’nin güçlü olduğu illerde seçim sandıklarının yerlerini değiştirerek birleştirme kararı aldılar. O sandıkları nereye götürürlerse götürsünler, o sandıkları saraya bile götürseler halkımız gidip oylarını kullanacak. HDP’yi barajın altında bırakmaya çalışmalarına rağmen, bizler bıçak sırtında olmamıza rağmen, halkımıza olan güvenimiz, halkımıza olan inancımız, halkımızın vereceği bu mücadeleyle barajlardan sel olup akacağız. Onların barajlarını yıkıp geçeceğiz.”