19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Madem Kürt sorunu yok, niye Cizre'yi yıktın?

Van'da seçim bürosu açılışına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Madem Kürt sorunu yok, o zaman ne işin vardı Kerkük'te, Efrin'de? Madem bu ülkede Kürt sorunu yok, niye yıktın Gever'i, Nusaybin'i, Cizre'yi" diye sordu.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van'da seçim bürosu açılışına katıldı. 
 
Havaalanında konvoy ile karşılanan Buldan, yol boyunca Van halkı tarafından zafer işaretleri ile selamlandı.
 
Cumhuriyet Caddesi'ndeki seçim bürosu önünde Buldan'ı bekleyen kitle, polisin saldırı tehdidine rağmen dağılmazken, polis bir süre sonra geri çekildi. 
 
Buldan, seçim bürosu önünde yaptığı konuşmada, "Bu ülkenin kaderini bizler, Kürtler, HDP değiştirecek. AKP'nin 16 yıllık zulmüne, baskısına, imhasına dur diyecek bir aşamaya geldik" dedi. 
 
AKP'nin 16 yıldır Kürtleri inkar ettiğini belirten Buldan, "Diyarbakır'da Recep Bey, 'Kürt kardeşim var ama Kürt sorunu yok' dedi. Ona göre Kürt sorunu yok, kurt sorunu var" diyerek AKP-MHP ittifakını eleştirdi. 
 
"Madem Kürt sorunu yok, o zaman ne işin vardı Kerkük'te, Efrin'de? Madem bu ülkede Kürt sorunu yok, niye yıktın Gever'i, Nusaybin'i, Cizre'yi. Bu ülkede Kürt sorununu görmeyen, tanımayan, inkar eden bir zihniyet her zaman yok olmaya mahkumdur" diyen Buldan, AKP'nin 20 günlük bir süresi kaldığını ifade etti. 
 
ROBOSKİ'NİN, ANKARA'NIN, SURUÇ'UN EMRİNİ VEREN ERDOĞAN'DIR
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'nin dinsiz, ataist olduğu şeklindeki konuşmasını eleştiren Buldan, Kürtlerin dini AKP'den öğrenmediğini ve Cumhurbaşkanı'nın Alevilerin, Kürtlerin inancına saygılı olması gerektiğini vurguladı.
 
"Saat kulesi ile Dört Ayaklı Minareyi birbirinden ayırt edemeyecek kadar cahil bir cumhurbaşkanı var" diyen Buldan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken promterin bozulması konusunda ise şöyle dedi: "İki dakikalığına dünya öyle güzel oldu ki, keşke hep cam dursaydı." 
 
"Roboski'nin emrini veren sen değil miydin" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Buldan, ekledi: "Roboski'nin Ankara'nın, Suruç'un emrini veren AKP hükümetidir, sorumlusu da AKP hükümetidir."
 
'YÜKSEKDAĞ'IN, KAYA'NIN HESABINI SANDIKTA SORACAĞIZ'
 
"Vanlılar Bekir Kaya'nın hesabını sandıklarda soracak. Vanlılar Figen Yüksekdağ'ın hesabını seçim sandıklarında soracak" diyen Buldan, seçilmiş belediyelere kayyum atanmasının asılsız gerekçelerle yapıldığına işaret etti. 
 
Buldan, yüzde 10 barajının HDP'ye siyaset yapmayın demek olduğunu ifade ederken, tutuklu eşbaşkanlarına ve vekillerine rağmen, AKP'nin tasfiyeci zihniyetine rağmen alanlarda olduklarını dile getirdi. 
 
"Bizi baraj altında bırakmak isteyen anlayışa karşı Van halkı bize sahip çıkacak" diyen Buldan, 24 Haziran'da 9-0 yapacaklarını ifade etti.