19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Kürtler AKP'ye oy vermeyecek

"HDP'yi sandığa gömün" talimatlarına cevap veren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Şimdiye kadar hiç kimsenin gücü HDP'yi sandığa gömmeye yetmemiştir, sizin de gücünüz yetmeyecek" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçim çalışmalarını sürdürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sultangazi'ye bağlı Esentepe, Gaziosmanpaşa'ya bağlı Karayolları mahallesinde seçim bürosu açılışlarına katıldı.
 
Seçim bürosunun üzerine HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin fotoğrafları ile HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafları asıldı. Ellerinde HDP bayrakları ve "Tu dikarin" yazılı dövizlerle Buldan'ı karşılayan kitle, "HDP halktır halk burada", "Jin jiyan azadi" sloganları attı.
 
Buldan kentidisini karşılayanları Kürtçe selamladı. 24 Haziran seçiminin Türkiye halklarının kaderini değiştireceğini belirten Buldan, seçimin kendileri açısından büyük bir önemi olduğunu söyledi. AKP'nin bu ülkenin tüm ezilen kesimlerine verilecek hesabı olduğunu belirten Buldan, bu seçimin Türkiye halkları açısından son bir fırsat olduğunu da sözlerine ekledi.
 
'AKP İSTANBUL'DA KAYBEDECEK'
 
AKP'nin İstanbul'da kaybedeceğini belirten Buldan, "İstanbul'da yaşayan Botanlılar, İstanbul'da yaşayan Karadenizliler, İstanbul'da yaşayan Serhatlılar değiştirecek. Hepimiz, Selahattin Demirtaş'a, Figen Yüksedağ'a söz verdik. Sokağa çıkma yasaklarında direnenlere söz verdik" diye konuştu.
 
"Bizler bu ülkede sadece Kürt değiliz. Bizler bu ülkede genciz, kadınız. Bizler bu ülkede 7'den 70'e kadını, erkeği ile varız. Biz bu adam tek adam zulmünü yıkmak için yola çıktık" diyen Buldan, bu bölgenin adaylarını önce Allah'a sonra size emanet ediyoruz. Bizler, dört duvar arasında tutanlara karşı sevgili Demirtaş'ı cumhurbaşkanı yapmak için yola çıktık. Demirtaş'ın iradesinden ve cesaretinden korkanlar, şunu unutmasınlar; 24 Haziran akşamı sevgili Selahattin Demirtaş bu ülkenin cumhurbaşkanı olacaktır. TBMM'de HDP'yi tasfiye etmeye çalışanlar, milletvekillerimizi tutuklayıp cezaevine koyanlar, belediyelerimize kayyum atayanlar; bilin ki 24 Haziran'da daha güçlü bir şekilde parlamentoya gireceğiz. Parlamentoda en büyük temsiliyeti HDP yapacak. Hedefimiz İstanbul'dan 2 milyon oy almaktır" dedi.
 
'KİMSE HDP'Yİ SANDIĞA GÖMEMEZ'
 
"HDP'yi baraja gömün" talimatlarına karşı çalışacaklarını söyleyen Buldan, "Şimdiye kadar hiç kimsenin gücü HDP'yi sandığa gömmeye yetmemiştir, sizin de gücünüz yetmeyecektir. Herkes Kürtlerin oyunu almak için çalışıyor. Kürtlerin oyu ile MHP'lileri Meclis'e taşımak istiyor. Artık Kürtler AKP'ye sırtını döndü. AKP artık Kürtlerden, Alevilerden ve gençlerden tek bir oy alamayacak. Şuanda bıçak sırtındayız. Bu yüzden gece gündüz çalışacağız. HDP baraj altında kalırsa seçilen milletvekillerinin hepsi AKP'ye geçecek. AKP güçlü bir şekilde parlamentoya girerse 16 yıldır bu ülkeye yaşatılanlar devam edilecek. O zaman hukuksuzluk devam edecek. HDP'nin baraj altında kalmaması için, parlamentoya güçlü girmesi için hepimizin çok çalışması lazım. Sizlere güveniyoruz. Kadınlara güveniyoruz. Halklarımıza güveniyoruz. Hep birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.
 
Buldan'ın konuşmasının ardından Esentepe seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.
 
BULDAN ERBANELERLE KARŞILANDI
 
Esentepe seçim burosunun açılışının ardından Buldan Gaziosmanpaşa'ya bağlı Karayolları Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Karayolları Mahallesi'nde kadınların çaldığı erbanelerle karşılanan Buldan'a halk yoğun ilgi gösterdi. Kitle, "HDP halktır halk burada", "Jin jiyan azadi", "HDP umuttur umut dimdik ayakta" sloganları attı.
 
Halkın "HDP halktır halk burada" sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Buldan, Selahattin Demirtaş'ı hapishanede ziyaret etmelerinin engellendiğini hatırlatarak, "Selahattin Demirtaş burada. Selahattin milyonlardır" dedi. İktidarın demokratik siyaseti tasfiye etmeye çalıştığını söyleyen Buldan, "Sokağa çıkma yasakları ile köyleri, kentleri yerle bir ettiler Kerkük'e, Afrin'e gittiler. Ama 24 Haziran'da Kürtler ve AKP'nin baskısına maruz kalanlar en güzel cevabı 24 Haziran'da sandıkta verecekler. Buna inanıyoruz, sizlere güveniyoruz" dedi.
 
"Cezaevlerindeki yoldaşlara söz verdik" diyen Pervin, "24 Haziran'da parlamentoya gireceğiz ve cezaevlerinin kapısını açacağız dedik. 24 Haziran'dan sonra tecridi kaldıracağız. Söz verdik İmralı Cezaevi'ne. Biz Suruç katliamında yaşamını kaybedenlerin ailelerine söz verdik. Biz Roboski katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerine söz verdik. Toprağın altına düşen canlara biz söz verdik. Sizin bıraktığınız bayrağı biz devralıyoruz dedik. Biz barış dedikçe onlar savaşta ısrar ettiler, biz demokrasi dedikçe onlar faşizmde ısrar ettiler. Biz demokratik siyaset dedikçe onlar tutuklayıp cezaevine gönderdiler. Biz kadın cinayetleri olmasın dedikçe onlar kadın katliamlarını gerçekleştirenlere ceza vermediler. Bizler bu nedenle yola çıktık. Özgürlüklere olan inancımızdan yola çıktık. Bu ülkeye barışı, özgürlüğü HDP getirecek. Kadınlar getirecek, gençler getirecek" diye konuştu.
 
HDP'yi sandığa gömmeyi hedeflediklerini söyleyen Buldan, kimsenin buna gücünün yetmeyeceğini belirtti. Geçmişte Kürtleri yok etmek isteyenlerin bugün tabelalarının dahi kalmadığını söyleyen Buldan, "AKP'nin de Tayyip Erdoğan'ın da gideceği yer Tansu Çiller'in yanındadır. 25 Haziran tarihi Erdoğan'sız bir tarih olacak. Buna inanalım. Bu karar a çalışmalarımızı sürdürelim" diye belirtti.
 
BİR OY HDP'YE BİR OY DEMİRTAŞ'A
 
Buldan, "Bir oy HDP'ye bir oy Selahattin Demirtaş'a. İstanbul'da hedefimiz 2 milyon, Türkiye'de hedefimiz yüzde 20. Hep birlikte kazanacağız mutlaka başaracağız" dedi. Pervin, Karayolları'ndaki açılışın ardından Esenler'deki Turgut Reis Mahallesi seçim bürosunun açılışına geçti.