19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: HDP Meclis dışında kalırsa, 'Kürt yoktur' diyecekler

Nusaybin'de halka seslenen Buldan, Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" açıklamasını hatırlattı, "HDP Parlamento dışında kalırsa, bu coğrafyada 'Kürt yoktur' diyecekler" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmaları kapsamında Mardin'in Nusaybin'deydi. Halk buluşmasında bir konuşma yapan Buldan, Nusaybin halkının büyük acılar yaşadığını belirtti.
 
Buldan, "Hala çocuklarının cenazesini alamayan, hala toprağın altında cenazeleri bekletilen, hala kapısı açık çocuğunu bekleyen analarımız var, onlarla gurur duyuyoruz. Burada atılan bombalar, Rojava halkının yüreğine düştü. Efrin’e atılan her bomba Nusaybin’in yüreğine düşüyor. Kürtlere bunları reva görenler bu halkın onurlu mücadelesiyle karşılaştılar. Bu halk hiçbir zaman boyun eğmedi, hiçbir zaman biat etmedi. Recep Tayyip Erdoğan’a da biat etmedi, etmeyecek" dedi.
 
AKP ve Erdoğan'ın 24 Haziran'da sandıklarda derslerini alacaklarını belirten Buldan, şunları söyledi: "24 Haziran’da seçtiğiniz vekilleri cezaevine gönderenlere, belediyelerinize kayyum atayanlara iyi bir ders vereceksiniz. Sizin milletvekiliniz, şu anda cezaevinde olan sevgili Gülser Yıldırım’a binlerce selam gönderiyoruz. Onları cezaevine koyarak bir halkı sindirmeye çalıştılar. Onlar zannettiler ki milletvekilleri, belediye eşbaşkanları cezaevinde olursa HDP sokağa çıkamaz. Oysa bakın bugün halk alanlarda, meydanlarda partisinin yanında."
 
"24 Haziran kaderimizi değiştirecek bir tarih" diyen Buldan, "Mardin’den 6 milletvekilini parlamentoya göndereceğiz" dedi.
 
Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde "Kürt sorunu yoktur" şeklindeki açıklamasını hatırlatan Buldan, "HDP’yi barajın altında bırakmaya çalışıyorlar. Biz öyle bir oy almalıyız ki, bu onların çalamayacakları kadar olmalı. Çünkü HDP Parlamento dışında kalırsa, artık bu coğrafyada 'Kürt yoktur' diyecekler, bir kez daha bizi inkar edecekler. HDP’nin olmadığı bir Parlamento, demokrasi ayağının eksik kaldığı bir Parlamento’dur. Oyumuza ve sandıklarımıza sahip çıkalım. Kadınlar, oylarımızı, sandıklarımızı size emanet ediyoruz" diye konuştu.