19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Gidiyorsun Tayyip Bey gidiyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı mitingde, Demirtaş'ı hedefine almasını hatırlatan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu ara Demirtaş, Erdoğan'ın rüyasında. Ama korkunun ecele faydası yok. Gidiyorsun Tayyip Bey gidiyorsun" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim kampanyası kapsamında İstanbul'un pek çok ilçesinde büro açılışları ve halk buluşmaları gerçekleştirdi. Küçükçekmece ilçesi Kanarya mahallesindeki büro açılışına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve çok sayıda milletvekili adayı katıldı. 
 
Yoğun bir coşkuyla karşılanan Buldan'ı, Kanaryalılar "HDP halktır, halk burada" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla selamladı. Binlerce kişinin katıldığı açılışta halka seslenen Buldan, Kanarya'nın coşkusunun HDP'yi 24 Haziran'a götüreceğini söyleyerek, bu görüntünün ise AKP'nin İstanbul'da kaybettiğinin görüntüsü olduğunu belirtti.
 
'GİDİYORSUN TAYYİP BEY GİDİYORSUN'
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Diyarbakır'da yaptığı mitinge dikkat çeken Buldan, "Recep Tayyip Bey Amed meydanında Amedlilere sesleniyor; ama bu kadar Amedli yok o meydanda. O meydana taşıma bir kitle var. Ancak Tayyip Bey bugün Amed'de sürekli Demirtaş'tan bahsediyor. Sanırım bu ara Demirtaş, Erdoğan'ın rüyasında. Ama korkunun ecele faydası yok. Gidiyorsun Tayyip Bey gidiyorsun. Bugün Amed meydanında sadece HDP ve Demirtaş var" dedi.
 
'ELİ KANLI KİM ORTAYA ÇIKACAK'
 
Erdoğan'ın iftira ve yalanla siyaset yürüttüğünü ifade eden Buldan, şöyle devam etti: "Biz TBMM'de 6-8 Ekim olaylarını araştırmak için bir komisyon kuralım, yargılansın dedik. Ancak; AKP'li vekiller talebimizi reddetti. Çünkü biliyorlar ki olaylarda yaşamını yitiren güvenlik güçlerinin silahıyla katledildi ve buradan sesleniyoruz. Eli kanlı kim, ortaya çıkacak. Eğer cesaretiniz varsa Demirtaş'ı dışarı çıkarırsınız. Kim suçlu kim suçlu değil, bu halk kararını verir ve onunla yüzleşirsiniz. Bu yaşatılanların kimin emriyle yapıldığını biliyoruz. Yaşamını yitiren 50 insan bizim partimizin yöneticisiydi. Üzerinde durdukları Yasin Börü var. Biz onun acısını da yüreğimizde hissettik. Bunları Demirtaş yapmış gibi bugün seçim kampanyasını yürütüyorsunuz. Yazıklar olsun."
 
Seçime 21 gün kaldığını hatırlatan Buldan, AKP'nin ampulünün patlayacağını belirterek, "Bu ülke Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığında, HDP temsiliyetinde yönetilecek. Yeni bir yaşam; gençlerin, kadınların, Kürtlerin kardeşçe barış içerisinde yaşamanın güvencesini biz sizlere veriyoruz. HDP olmadan TBMM olmaz. Bu ülke zorbalıkla yönetilmez. Onlar tasfiyeden yana, biz inşadan yanayız. Yolumuz açık olsun" diye konuştu.
 
3. BÖLGEDE ÇOK SAYIDA AÇILIŞ
 
Öte yandan Avcılar'ın Yeşilkent mahallesinde de milletvekili adayları Ali Kenanoğlu ve Feleknas Uca'nın katılımıyla büro açılışı gerçekleştirilirken, adaylar Saruhan Oluç, Elif Bulut ve Mehmet Dalkıran'ın katılımıyla Bağcılar ilçesinin Göztepe mahallesinde büro açılışı gerçekleştirildi.
 
KADIN BÜRO AÇILIŞI YAPILDI
 
İstanbul Milletvekili adayları Züleyha Gülüm, Mehmet Peker, Ayşe Karadağ, Muazzez Töre'nin katılımıyla Bahçelievler Zafer Mahallesinde kadın bürosu açıldı.