19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Gençler kıraathane değil iş istiyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "millet kıraathanesi" vaadine atıfla, "Gençler kıraathane istemiyor, iş istiyor, gelecek istiyor" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmalarına bugün Muş'ta devam etti. 
 
Partisinin Belediye Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan Buldan, coşkuyla karşılandı. Mitinge HDP Muş milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit, Şevin Coşkun, Mensur Işık ve Adnan Topçu da katıldı. 
 
İlk olarak söz alan Koçyiğit, AKP iktidarının halka şiddet, kan ve gözyaşından başka verebileceği bir şey olmadığını söyledi. Koçyiğit, "Bizim arkamızda ordular yok ama dürüst ve namuslu bir halkımız var" dedi.
 
Mensur Işık da Taybet Ana'nın cenazesinin 20 gün boyunca sokak ortasında bekletildiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı ve Başbakanın talimatıyla cenazenin oradan alınmasına izin vermediler. Orada yatan Taybet ana değil bizim insanlığımızdı" dedi.
 
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da yaptığı konuşmada, AKP Hükümeti'nin zulmünü en fazla yaşayan illerden birinin Muş olduğunu söyledi. 
 
Muş milletvekilleri Burcu Çelik'in tutuklandığını, Ahmet Yıldırım'ın "cumhurbaşkanına hakaret"ten vekilliğini düşürüldüğünü hatırlatan Buldan, "Oysa TBMM'de Cumhurbaşkanı'na hakaretten dosyası olmayan vekil yok. Hatta şu an kol kola girdikleri Devlet Bahçeli'nin onlarca dosyası var. Hepsi rafa kalkmış. Cumhurbaşkanı'na hakaretten sadece HDP'liler yargılanıyor. Cumhurbaşkanı'na hakaretten vekillik düşürüyorlarsa bu onların acziyetinden kaynaklıdır" dedi.
 
Buldan, şöyle devam etti: "Muş'un 3 tane vekili vardı. 2 HDP'li, bir AKP'li. Parlamento'da Muş'un sorunlarını dile getiren sadece HDP'li vekiller vardı. AKP'li Muş vekili Meclis kürsüsüne sadece 1 kere çıkmış, o da yemin etmek için. Çünkü onların derdi, 'ben daha çok nasıl rüşvet alırım, kime peşkeş çekerim.' Muş halkını temsil edecek olan şu anda arkamda gördüğünüz 4 cesur insandır. Onlar sizin temsilciniz olarak parlamentoya gidecekler."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "millet kıraathanesi açacağız, gençler oraları dolduracak" açıklamasına değinen Buldan, "Gençler kıraathane istemiyor, iş istiyor, gelecek istiyor" dedi. 
 
AKP-MHP koalisyonunun Kürt düşmanlığı olduğunu söyleyen Buldan, "Kimsenin gücü Kürt halkının varlığını, kimliğini, dilini inkar etmeye yetmez. Kürtler yüzyıllar boyunca büyük acılar yaşadı. Ama her zaman dik durdu. Hiçbir zaman boyun eğmedi, biat etmedi. Recep Tayyip Erdoğan karşısında da diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz ve biat etmeyeceğiz" diye konuştu. 
 
Muş halkına "Sandık başına giderken burada yaşadığınız sıkıntıları unutmayın. Kapatılan şeker fabrikasını unutmayın. Ahmet Yıldırım'ı, Burcu Çelik'i unutmayın. Cizre'yi, Silopi'yi, Sur'u, Gever'i unutmayın. Sandık başına giderken eliniz yürekli vicdanınızın üzerinde olsun. Kerkük'ü, Afrin'i unutmayın" diye seslenen Buldan, HDP'nin bu ülkeyi yönetmeye ve kaderini değiştirmeye aday olduğunu kaydetti.