19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Demirtaş'ın kapı gibi diploması var, sende o da yok

Seçim çalışmaları kapsamında Pendik'de halka hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Recep Bey Selahattin Bey'i diline dolamış. Yatıyor, kalkıyor, Demirtaş diyor. Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı uygun değil derken, bir şeyi gözden kaçırıyor. Sevgili Selahattin Demirtaş'ın senden fazlası var, eksiği yok, Recep Bey. En azından kapı gibi diploması var. Sende o da yok" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'un Pendik ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı.
 
Burada konuşan Buldan, "24 Haziran'a giderken her yerde büyük bir coşku büyük bir kararlılık var. Pendik de kararını vermiş, İstanbul'da kararını vermiş. Herkes Recep Bey'in gidişinden yana, herkes AKP'nin gidişinden yana" dedi.
 
Kendilerinde büyük bir coşku onlarda büyük bir korkunun olduğunu ifade eden Buldan, "Korku sarmış her taraflarını. O sosyal medyaya düşen video var ya, Recep Bey'in konuşması var ya 'HDP'lileri tespit edin' diyor ya; sandıklardan nasıl oy çalınacağının talimatını veriyor ya; oysa bilmiyor ki, halkımız sandıkların önünde kendini siper edecek" diye kaydetti.
 
Kaybedeceklerini anladıkları için oy çalarak kazanmanın yollarını aradıklarını vurgulayan Buldan, "Dün ortaya çıkan videolardaki sözler suçtur. YSK'yı, savcıları, hakimleri göreve davet ediyoruz. AB'yi, AGİT'i göreve davet ediyoruz. AKP, HDP'yi baraj altında bırakmanın çabası içinde. Biliyorlar ki gidiciler. Kendilerini saran korku sonucunda, böyle bir talimat veriyorlar" diye belirtti.
 
YSK'ya sandıkları koruma çağrısında bulunan Buldan, bunun yapılmaması durumunda HDP'nin sandıkları koruyacağını söyledi. Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Selahattin Demirtaş ile ilgili de YSK ve yargıya talimat verdiğini itiraf etti. Recep bey diyor ki, 'Bir Cumhurbaşkanı adayı Edirne'de, şartları oluşmamış,  aday olmaması gerekiyor'. Edirne'deki TRT çekimlerinin yapılabileceği talimatını verdiğini söylüyor. Yargıya ve YSK'ya talimat veriyor. YSK bağımsız bir kurumdur, kimseden talimat alamaz."
 
Anayasa Mahkemesi'nin Demirtaş ile ilgili kararını vermemesini eleştiren Buldan, "Neyi bekliyor? 24 Haziran'ın sonucunu mu bekliyor?" dedi.
 
Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Recep Bey Selahattin Bey'i diline dolamış. Yatıyor, kalkıyor, Demirtaş diyor. Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı uygun değil derken, bir şeyi gözden kaçırıyor. Sevgili Selahattin Demirtaş'ın senden fazlası var, eksiği yok, Recep Bey. En azından kapı gibi diploması var. Sende o da yok. Bu ülkeyi nasıl yönettiğini herkes biliyor. 16 yıldır bu ülkeye açlığı, yoksulluğu getirdin. OHAL ilan ettin. KHK'lerle binlerce insanı işinden ettin. Bunlar yanınıza  kar mı kalacak. Bütün bunların hesabını 24 Haziranda Pendik halkı soracak."
 
Büyük değişim ve dönüşümün İstanbul'da gerçekleşeceğini kaydeden Buldan, "İstanbul AKP'ye ders verecek. En çok güvendikleri yer İstanbul. En fazla hırsızlığı burada yapıyorlar. İşte güvendikleri İstanbul, onların güvendikleri dağlara karları yağdıracak" diye konuştu.
 
Buldan, "Bu ülkenin devasa sorunları olduğunu inkar ederek konuşuyorlar. Kürtleri, Alevileri inkar ederek konuşuyorlar; ekonomik, toplumsal sorunları yok sayarak konuşuyorlar. Ama sizin yönettiğiniz ülkede ne huzur kaldı ne güven kaldı. Kimsenin size güveni kalmadı. 2023'e kadar biz yöneteceğiz diyorlar ama 24 Haziran'da ömürleri bitiyor. 2023'te bu ülkeyi HDP yönetecek" diye belirtti.