19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Barışı getirmenin sözünü veriyoruz

Ağrı'da halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Zilan, Ankara, Suruç ailelerine söz verdiklerini belirterek, ?Size barışı getireceğiz ama bunu yapmak için önce AKP?nin gitmesi lazım? dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'da halkla buluştu. 
 
Seçim otobüsünden halka hitap eden Buldan, AKP iktidarının 16 yıldır zulümden, ölümden, cezaevi ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmediğini söyledi. Ağrı’ya da iktidarın işsizlikten, yoksulluktan başka bir şey getirmediğini kaydeden Buldan, Doğubayazıt’ta Ehmedê Xanî heykelinin kayyum tarafından yıkıldığını hatırlattı. Buldan, “Ama bu halk, sadece bu seçimde değil yerel seçimde de bu kayyum anlayışına karşı dimdik ayakta olacak, iradesine, belediyesine, milletvekillerine sahip çıkacak” dedi.
 
Buldan, “Biz bu ülkeyi değiştirmek için, bu ülkede kardeşliği, özgürlüğü hakim kılmak için, HDP olarak güçlü bir şekilde parlamentoya girmek ve bu ülkenin başına Demirtaş’ı getirmek için yola çıktık” diye konuştu. 
 
Buldan, şöyle devam etti: “Biz Roboski’de yaşamını yitiren çocuklarımızın ailelerine, Ağrı Zîlan’da, Ankara katliamında, Suruç katliamında yaşamını yitiren çocuklarımızın ailelerine söz verdik. Bu ülke büyük bedeller ödedi, ancak bu ülkenin çocukları her zaman barış ve demokrasiden yana oldu. Bir kez daha çocuklarımız ve analarımıza verdiğimiz söz üzerine size barışı getireceğiz ama bunu yapmak için önce AKP’nin gitmesi lazım.”