19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: AKP halka yeni acılar yaşatmanın peşinde

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde halka seslenen Buldan, AKP hükümetinin Minbiç ve Kandil'e yönelik operasyon açıklamalarına tepki gösterdi. Buldan, "Aynı yöntemde ısrar ediyorsunuz. Biz de diyoruz ki 'Bu sorun barışla, diyalogla ve müzakere ile çözülür'. Artık kardeş kanının akmadığı bir coğrafya istiyoruz. AKP hükümeti bunu anlamalıdır" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeydi. Halk buluşmasına katılan Buldan, iktidarın askeri operasyon hazırlıklarını eleştirdi.
 
Silvan halkının devletin politikaları nedeniyle büyük acılar yaşadığını hatırlatan Buldan, "Bizler bu acılarla yoğrulduk, bu bedellerle büyüdük. Hiç kimsenin önünde diz çökmedik, Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde de diz çökmeyeceğiz" dedi.
 
"Şimdi bu acılar yetmiyormuş gibi, bu bedeller yetmiyormuş gibi Kürt halkına, Amed halkına yeni acıları yaşatmanın oyununu oynuyorlar" diyen Buldan, hükümetin yeni bir savaş kararı aldığını belirtti, "Seçim kampanyalarını Minbiç ve Kandil'de yürütmek istiyorlar" diye konuştu.
 
Savaş kararının Türkiye halklarına yeni acılar getireceği uyarısında bulunan Buldan, şöyle konuştu: "Aynı yöntemde ısrar ediyorsunuz biz de diyoruz ki bu sorun barışla, diyalogla ve müzakere ile çözülür. Artık kardeş kanının akmadığı bir coğrafya istiyoruz. AKP hükümeti bunu anlamalıdır. Gerçi anlamalarına da çok gerek yok, 20 günleri kaldı zaten, gidiyorlar. Biz AKP’nin yolcu olduğunu biliyoruz. AKP’nin artık Türkiye’yi yönetemediğini biliyoruz. Bırakın bu ülkeyi bu güzel insanlar yönetsin, bırakın bu ülkeyi Demirtaş yönetsin."
 
Buldan, Diyarbakır'da "Kürt sorunu yoktur" diyen Erdoğan'a "Sizin görmediğiniz, anlamadığınız, bilmediğiniz bir sorun var, bu sorun Kürtlerin sorunudur, bu sorun dil sorunudur, kimlik sorunudur. Eskiden Ankara’da Kürt sorunu yoktur diyordunuz, Diyarbakır’da vardır diyordunuz, ama artık bundan bile yoksunsunuz. Şimdi Diyarbakır’da da inkar ediyorsunuz" yanıtını verdi.
 
24 Haziran'ın halkların geleceğinin belirleneceği bir tarih olduğunu belirten Buldan, "Geleceğimiz için, çocuklarımız için bu seçimde vereceğimiz karar çok önemlidir. Ya geçmiş döneme bir kez daha evet denilecek ya da el ele omuz omuza yürüyerek 24 Haziran’ı büyük bir umutla kazanacağız. Yarınlar bizim olacak, yarınlar Kürtlerin, Türkiye halklarının olacak" dedi.