19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: AKP, 5 Haziran katliamının hesabını 24 Haziran'da verecek

5 Haziran katliamında yaşamını yitirenleri anan Buldan, AKP'nin işlediği suçların hesabını 24 Haziran'da vereceğini belirtti, "Biz, adalet, barış ve insan haklarının tesisi için mücadele ediyoruz ve bunları gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.
 
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 5 Haziran Diyarbakır Katliamı’nda hayatını kaybedenler için, katliamın yaşandığı yerde yapılan anma programına katıldı. 
 
Anmada konuşan Buldan, "5 Haziran katliamının failleri açığa çıkartılamadığı için Suruç ve Ankara katliamları gerçekleşti" dedi. 
 
3 yıl önce 5 Haziran'da HDP mitinginde gerçekleşen katliamda yaşamını yitirenleri anan Buldan, şunları söyledi: "O gün burada toplanan insanların tek talebi barış, özgürlük ve kardeşlikti. Buradan yükselen ses bir arada yaşama talebiydi. Ancak o bombalar sadece insanlarımızın canını almakla kalmadı, aynı zamanda barışı da sekteye uğrattı. O tarihten beri barış ve kardeşliği talep edenler ya katledildiler ya da cezaevine konuldular. Bugün hala barış istediği için tutuklu olanlar var. İktidarın barış isteyenlere cevabı cezaevleri oldu. Aramızda o günü birebir yaşayan yoldaşlarımız var. Yaralı olan arkadaşlarımıza acil şifalar, yaşamını yitiren yoldaşlarımıza rahmet diliyoruz."
 
AKP'nin işlediği suçların hesabını 24 Haziran'da vereceğini belirten Buldan, "Bugün trajedilerle yüklü bir gün, ancak böyle günlerin bir daha asla yaşanmaması için 24 Haziran tarihinde bu zihniyetin gitmesi için mücadele ediyoruz. Bu karanlık tarihin altına kim imza atmışsa, yaralı arkadaşlarımızın bu durumda olmasına kim sebep olmuşsa elimiz onların yakasında olacaktır. Biz, adalet, barış ve insan haklarının tesisi için mücadele ediyoruz ve bunları gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu.