19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: AKP 2023'ü göremeyecek

Ardahan ve Kars'ta halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "AKP'nin devri 24 Haziran'da bitecek" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ardahan halkıyla buluştu. Buldan, Kars havaalanında onlarca araçlık konvoyla karşılandı. Buradan Ardahan'a geçen Buldan'a HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, milletvekili adayları ve DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir eşlik etti. Buluşmaya önceki gün tahliye olan milletvekili adayı Taşkın Aktaş da katıldı. 
 
Aktaş, yaptığı konuşmada, "Bize ne yaparlarsa yapsınlar biz bu davadan vazgeçemeyeceğiz. Bizim bu davamız halk davasıdır. 7 Haziran'ı unutmayın. Haziran ayı bize iyi gelir ve bu Haziran'da iyi gelecektir" dedi. 
 
Ardından konuşan Buldan, HDP'nin ülkenin umudu ve güvencesi olduğunu belirterek, "Bu ülkenin barışa, demokrasiye, insan haklarına, adalete dair mücadele etmiş bütün kesimlerinin 24 Haziran'da bu inançla HDP'yi sahipleneceğini biliyoruz. Çünkü artık bu ülkede yaşayan herkes tek umut olarak HDP'yi görüyor" dedi. 
 
AKP'NİN VAAT EDECEK BİR ŞEYİ KALMADI
 
AKP'nin eğitimde, siyasette, sosyal ve kültürel yaşamda vaat ettiği hiçbir şeyi yerine getirmediğini söyleyen Buldan, AKP'nin HDP'den ve Selahattin Demirtaş'tan korktuğunu dile getirdi. Buldan, "Selahattin Demirtaş'ın cesaretinden korkuyorlar, HDP'nin siyasetinden korkuyorlar. Onun için bugün Selahattin Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı adayı olmasına rağmen, cezaevinde rehin olarak tutuyorlar" dedi.
 
AYM'ye seslenen Buldan, "Selahattin Demirtaş'ın meydanlara, sokaklara inmesinden ve halkıyla temas kurmasından neden korkuyorsunuz” diyerek biran önce karar verme çağrısı yaptı. 
 
AKP'NİN DEVRİ 24 HAZİRAN'DA BİTECEK
 
Erdoğan'ın halka dolar bozdurma çağrısını eleştiren Buldan, "Ülkeyi onlar bu hale getirdiler. Ekonomiyi, esnafı, çiftçiyi bitirdiler. Ardahan'da meraları, yaylaları yasakladılar. Güvenlik gerekçesiyle insanların meralarına gitmesine, yaylalara çıkmasına izin vermediler" diye konuştu.
 
"2023 hedefimiz var, biz adayız” diyen AKP için "24 Haziran'da onların devri bitecek" diyen Buldan, şöyle devam etti: "24 Haziran'da AKP'siz bir Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'sız bir Türkiye için gece gündüz çalışıyoruz. Her eve giriyoruz, her sokağa gidiyoruz, her meydana iniyoruz. Bakıyoruz, insanlar ikna zaten, 'gelmeyin, biz onları göndereceğiz, size gerek yok' diyorlar."
 
BARIŞ VE HUZUR HDP İLE GELECEK
 
HDP Eş Genel Buldan, daha sonra Kars'ta düzenlenen mitinge katıldı.
 
24 Haziran'da Türkiye halklarının tercihini Erdoğan'ın gitmesinden yana kullanacağını ifade eden Buldan, Kars halkının AKP'ye mahkum olmadığını belirterek, "Kars halkı kendi toprağında üretim yapamıyor. Kars halkı yaylalara çıkamıyor. Kars halkı hayvancılıkla geçinemiyor artık. Hayvancılık yapan Kars halkı eti bile dışarıdan alıyor" dedi.
 
"Biz Kars halklarına, Terekemelere, Azerilere, burada yaşayan herkese, Kars'a en büyük huzuru getirmenin sözünü veriyoruz. Bir ülkede huzur olmazsa o ülkeye barış da özgürlük de gelmez" diyen Buldan, huzur ve barışın HDP ve Selahattin Demirtaş ile geleceğini söyledi. 
 
Buldan, konuşmasına şöyle devam etti: "24 Haziran dönüm noktası olacak. Artık gözyaşının, kanın olmadığı bir ülke, yeni bir yaşamın, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, Kürt'üyle, Türk'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle barış içinde yaşamanın teminatı HDP'dir. Bunun için bizi baraj altında bırakmaya çalışıyorlar. Ama biz barajı aşacağız. Sel olup akacağız."