19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: 25 Haziran Erdoğansız bir gün olacak

İskenderun'daki seçim bürosunun açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Mutlaka kazanacağız. 25 Haziran AKP?siz ve Recep Tayyip Erdoğan?sız bir tarih olacak" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İskenderun'daki seçim bürosu açılışında konuştu.
 
Antakyalı Gezi şehitleri Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ı anarak konuşmasına başlayan Buldan, "Bu mücadeleyi çoğaltırken onların ölümüne sebep olan, onların aramızdan ayrılmasına sebep olan AKP’ye hesap soracağız" dedi.
 
AKP'nin 16 yıl boyunca halklara büyük acılar yaşattığına dikkat çeken Buldan, "Her kent bir katliamla anılıyor. Bu katliamları yapanlar asla yargılanmıyor. Bu acıları bizlere yaşatanları mutlaka yargı önüne çıkaracağız. Onlardan hesap soracağız" diye konuştu.
 
HDP ANTAKYA GİBİDİR, HALKLAR MOZAİĞİDİR
 
Antakya'nın çok kültürlü yapısını hatırlatarak "HDP Antakya gibidir, halklar mozaiğidir" diyen Buldan, şunları söyledi: "Suriye’deki yanlış politikaların buraya yansıması, halklar üzerinde büyük etkiler bıraktı. Hem ekonomi, hem sosyal hem siyasi olarak yansıdı. Suriye’deki yanlışlar burada da hissedildi. Biz Suriye konusunda AKP’yi uyardık. 'Suriye’nin iç meselesine karışmayın, Efrin’e gitmeyin, bombalamayın' dedik. Oraya atılan bombalar Hatay halkının sofrasına düştü. Efrin’e atılan bombalar Efrin halkının yüreğine düştü. Ama kendi gelecekleri için savaş girdabına girdiller."
 
AKP'nin Maxmur ve Kandil'e yönelik işgal saldırılarına dikkat çeken Buldan, savaş planlarının halklara hiç bir faydasının olmadığının altını çizdi. 
 
Buldan, AKP'nin de kaybedeceğinin farkında olduğunu belirtti ve ekledi: "Buradan Recep Bey’e sesleniyoruz, sizin 53 kişinin ölümünden sorumlu olduğunu söylediğiniz Selahattin Demirtaş  barışın, kardeşliğin teminatıdır. Keşke bu tür yalanlar iftiralar yerine Selahattin Demirtaş’ı özgür bıraksanız. Seçim kampanyasını dışarıdan yürütse, size dışarıdan cevap verebilse. Bunu yapamıyor ama sosyal medyadan bile cevaplarını çok güzel veriyor. İnanın Demirtaş’ın sosyal medyadaki takipçileri Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın meydanlarda topladığında çok daha fazla."
 
"Kalan 12 günde AKP’ye oy vereni de, kararsız olanı da ikna edeceğiz" diyen Buldan, "Bu dönem 2 buçuk milyondan fazla yeni seçmen var. Genç yoldaşlarım, bir kere HDP’ye oy verin, bir daha asla kopamazsınız. Bizi ayakta tutan gençliktir, kadınlardır. Sandıkları kadın arkadaşlarıma emanet ediyorum. Kadınların sahip çıktığı sandıklardan kimse oy çalamaz. Orada kadın eli vardır" diye konuştu.
 
Buldan, halklara güvendiklerinin altını çizdi ve ekledi: "Antakya halkına güveniyoruz. Kürtlere, Türklere, Araplara, Ermenilere, Süryanilere, kadınlara, gençlere güveniyoruz. HDP rüzgarı almış başını gidiyor, HDP rüzgarı sandıklardan fışkıracak. Çünkü hava bizden yana, deniz bizden yana, toprak bizden yana, su bizden yana. İnanalım ve kazanalım, mutlaka kazanalım. Mutlaka kazanacağız. 25 Haziran AKP’siz ve Recep Tayyip Erdoğan’sız bir tarih olacak."