19 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: 24 Haziran zaferin tarihi olacaktır

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Mardin Kızıltepe halkı ile buluştu, "Biz biliyoruz, inanıyoruz, güveniyoruz; 24 Haziran'da Mardin halkı gençlerimiz, çocuklarımız için kararını HDP'den yana verecek" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmaları kapsamında Mardin'deydi. 
 
Kızıltepe'deki halk buluşmasına katılan Buldan, 24 Haziran'ın Türkiye halkları açısından tarihi bir gün olacağını belirtti. Buldan, "24 Haziran tarihi zalimlerle mazlumların yarışacağı bir sınav olacaktır. Mazlumlar galip gelecektir. 24 Haziran bu zulüm politikasına, bu inkar politikasına son verileceği bir gün olacaktır" dedi.
 
AKP'nin politikalarından Kürtler, Araplar ve Süryanilerin birlikte yaşadığı Mardin'in de olumsuz etkilendiğini belirten Buldan, "Kimliğimiz dilimiz inkar edildi ama hiçbir zaman boyun eğmedik, biat etmedik. Bizler bu ülkeyi kim yönettiyse onların karşısında hep direndik. Bu ülkeyi geçmişte yönetenler de şimdi yönetenler de hepsi Kürtlerin mücadelesini bilir, tanır" dedi.
 
"Kimsenin gücü Kürt halkının inkarına, dilinin yasaklanmasına yetmez" diyen Buldan, "Yeter ki biz inançlı olalım" diye konuştu.
 
Mehmet Sincar ve Musa Anter'i hatırlatan Buldan, halka, "Sizin Mehmet Sincar'a, Musa Anter'e, olan bağlılığınızı biliyoruz. Mardin halkı, Kızıltepe halkı kararını iyi vermeli, elini vicdanına koymalı. Biz biliyoruz, inanıyoruz, güveniyoruz; 24 Haziran'da Mardin halkı gençlerimiz, çocuklarımız için kararını HDP'den yana verecek" dedi.
 
"24 Haziran bizler için umudun, zaferin tarihi olacaktır" diyen Buldan, şunları söyledi: "Bugün bu ülkeyi yönetenler, Kürt sorununu inkar ediyorlar. Bu halkın acılarını görmediler. Bir halkın acısını yüreklerinde hissetmediler. İşte bunun için Kürtler'in birlik ve beraberliğini sağlayacağı 24 Haziran, bizler için umudun, zaferin tarihi olacaktır . 
 
Sadece HDP değil, aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayımız var. Bu ülkeye huzuru getirecek, olan, bu ülkede demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti tesis edecek olan Selahattin Demirtaş'tır. Bunun için, Türkiye geleceği için, yarınlar için, adaletin tesisi için bir oy HDP, bir Demirtaş'a."