24 Eylül 2024 Salı

Budak: Tek kişi kalsak da Suruç için adalet mücadelesi sürecek

Oğlu Vatan'ı Suruç'ta yitiren Murat Budak, düş yolcularının düşlerinin gerçekleştiğini kaydetti. "Yoldaşlarımız belki bedenen aramızda değil ama onların bize bıraktıkları onuru ve bayrağı ömrümüzün sonuna kadar taşımaya devam edeceğiz" diyen Budak, Suruç için adalet mücadelesinin süreceğini kaydetti.

Suruç katliamında ölümsüzleşen 33 düş yolcusundan Vatan Budak, Gaziosmanpaşa'daki Karlıtepe Kabristanında bulunan mezarı başında anıldı.

"Suruç'u unutma unutturma" pankartı ve Vatan Budak'ın fotoğrafının taşındığı anmaya Budak ailesinin yanı sıra anarşistler ve SGDF üyeleri katıldı. Budak şahsında 33 düş yolcusu için saygı duruşu yapıldı.

BABA BUDAK: TEK KİŞİ KALSAK DA MÜCADELENİN SÜRECEĞİNİ YOLDAŞLARIMIZ GÖSTERİYOR
Burada söz alan baba Murat Budak, 8 yıl önce herkes tatil planı yaparken Türkiye ve Kürdistan'ın birçok yerinden "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" diyerek Kobanê'ye yola çıkan 33 düş yolcusunun Suruç'un Amara Kültür Merkezinde IŞİD'in canlı bomba saldırısına uğradığını hatırlattı. Baba Budak, "Yoldaşlarımız bedenen aramızda olmayabilir ama onların bize bıraktıkları onuru ve bayrağı ömrümüzün sonuna kadar taşımaya devam edeceğiz. Düşleri gerçekleşti. 'Kobanê düştü düşecek' diyenlere inat Kobanê düşmedi, 33 kızıl karanfilin isimleri ve bayrakları elden ele dolaşıyor. Bu da bizi onurlandırıyor. Biz de 8 yıldır adalet mücadelesini sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Ne kadar bizleri gözaltılan alınıp tutuklasalar da bir kişi bile kalsak mücadeleye devam edeceğiz. Yoldaşlarımız gösteriyor. Suruç için adalet herkes için adalet demeye devam edeceğiz. Düşlerimiz yarım kalmayacak" dedi.

ORTAÇ: 20 TEMMUZ HESAP SORMA GÜNÜMÜZDÜR
Söz alan SGDF üyesi Mazlum Ortaç da 8 yıldır 33'lerin ardından adalet mücadelesinin sürdüğünü kaydetti. "33 düş yolcumuzun iradesini kuşanıp bugün onların hesabını sorma günümüzdür" diyen Ortaç, gençlik olarak Suruç şehitlerinin ideallerini gerçekleştireceklerinin sözünü bir kez de Vatan Budak'ın mezarı başında yineledi.