19 Eylül 2024 Perşembe

Bozdağ'dan Kandil açıklaması: Her an her şey olabilir

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Türkiye Kandil'e defalarca operasyon yaptı. Kandil'e Türkiye bundan sonra da girebilir, her an her şey olabilir" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Bozdağ, "Bugüne kadar seçim süreci büyük bir demokratik olgunluk içinde geçmektedir. Herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmış değildir" dedi. Ancak HDP'nin seçim çalışmalarına son bir ayda 22 saldırı gerçekleşmiş ve 136 üye ve yöneticisi gözaltına alınmıştı. Yanı sıra SP ve İYİP'in seçim çalışmalarına yönelik de AKP ve MHP'lilerin saldırıları olmuştu. 
 
Bozdağ, yol haritasının belirlendiği iddia edilen Minbic konusunda ise şunları söyledi: "Suriye'nin Kuzeyi'nde bir terör devletine giden sürecin işletilmesi Türkiye'nin toprak bütünlüğü ve milli birliğine açık bir tehdittir. Bugün Dışişleri Bakanımız ile ABD Dışişleri Bakanı bir araya gelerek görüştüler. Teröristlerin bölgeden uzaklaştırılması için çizilecek yol haritasına mutabık kalındı. Bütün bunların hepsi bir takvim çerçevesinde uygulamaya konulacaktır. Hepsi de takvime bağlanmış durumdadır. Umarız ki müttefikimiz ABD, aramızdaki bu ön mutabakat çerçevesinde alınan kararların birlikte hayata geçirilmesi konusunda mutabakatın gereğini yerine getirir."
 
Bozdağ, ayrıca "Türkiye Kandil'e defalarca operasyon yaptı. Kandil'e Türkiye bundan sonra da girebilir, her an her şey olabilir" ifadesini kullandı.