21 Eylül 2024 Cumartesi

Bordeaux'da Bayram Namaz ve Agit anıldı

MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, PKK kadrolarından Mahsun Korkmaz (Agit) ve tecrite karşı feda eylemi gerçekleştirenler Bordeaux'da anıldı.
Fransa'nın Bordeaux kentinde Rojava'nın Serêkaniyê kentinde Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, PKK kadrolarından Mahsun Korkmaz (Agit) ve tecrite karşı feda eylemi gerçekleştirenler anıldı.
 
Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen anma saygı duruşu ile başladı. Anmada yapılan konuşmada, "Agit Heval, zindan direnişinde şehit düşen yoldaşların ve Baran Serhat yoldaşların anınlarına bağlı kalacağız" denildi.
 
Sinevizyon gösteriminin ardından Erzurum Oltu Hapishanesinde feda eylemi gerçekleştiren Zehra Sağlam'ın ağabeyi Metin Sağlam söz aldı. Zehra'nın yaşamını anlatan Metin Sağlam, "Ben artık konuşmak değil şehitlerin bıraktığı mücadele geleneğini sürdürmek istiyorum" dedi.
 
Baran Serhat'ı anlatan sinevizyon göstermenin ardından MLKP adına yapılan konuşmada "Hepimiz Baranlaşacağız, sana söz veriyoruz yoldaş. Baran Sehat'ları anmak, onların kavgasını anlatmak bizler için onur ve gururdur" denildi. Konuşmada "Ölümsüzlüğe uğurladığımız yoldaşlarımızı anmak onların mücadele tarihini kavramaktan geçiyor. Baran'laşmaktan, Agit'leşmekten, Zehra'laşmaktan geçiyor" diye belirtildi. Baran Serhat'ın komünist kimliği ile 30 yıllık devrimci yaşamı anlatılırken, sosyalist yurtseverlik çizgisindeki mücadelesi, birleşik devrim ve cepheleşmedeki ısrarlı mücadelesine vurgu yapılan konuşamada, Kızıldere şehitleri de anıldı.