24 Eylül 2024 Salı

Birleşik Mücadele Güçleri, 1 Mayıs kampanyasının startını verdi

Birleşik Mücadele Güçleri, "Emeğimiz ve özgürlüğümüz için her yer 1 Mayıs her yer direniş" şiarı ile 1 Mayıs'a hazırlanıyor.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), işçi sınıfın birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs çalışmalarını başlattı.

1 Mayıs'a hazırlanan BMG, yaptığı yazılı açıklamada "Pandemi, açlık, yoksulluk, sömürü, savaş ve koyu faşist bir kuşatmanın hakim olduğu bir siyasal atmosferde 1 Mayıs'ı karşılamaktayız. Kapitalizm, savaş, faşizm ve her türden gericiliğe karşı enternasyonal boyutta milyonların direnişi ve mücadelesi de gelişerek özgür bir dünya düşünü muştulamaktadır" denildi.

"Emeğimiz ve özgürlüğümüz için her yer 1 Mayıs her yer direniş" şiarı ile 1 Mayıs'a hazırlanan Birleşik Mücadele Güçleri, kampanyanın startını 12 Nisan Pazartesi günü verdi. 1 Mayıs kampanyası bağlamında çıkartılan binlerce afiş ve bildirinin işçi ve emekçilere ulaştırılacağı kaydedilen açıklamada, "Başta İstanbul olmak üzere örgütlü olduğumuz tüm alanlarda 1 Mayıs'ın ruhuna uygun olarak 1 Mayıs'ın 1 Mayıs günü kutlanması perspektifi ile hareket eden bir siyasal kampanya ve çalışma yürütülecektir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Faşist iktidarın pandemiyi gerekçe yaparak 1 Mayıs'ı yasaklama ve engelleme tutumuna karşı 'her yer 1 Mayıs her yer direniş' şiarını kuşanarak tüm üretim ve yaşam alanlarında 1 Mayıs'ı özüne uygun olarak karşılayacağız. Bu bağlamda bütün emek örgütleri, sendikalar, DKÖ'ler ve devrimci, demokratik güçlerle birlikte kitlesel ve birleşik bir 1 Mayıs örgütleme anlayışı ile hareket etmekteyiz. Birleşik Mücadele Güçleri olarak başta işçi sınıfı olmak üzere bütün ezilenleri 1 Mayıs'ta alanlara ve kapitalizme, sömürüye, faşizme ve her türden gericilik ve eşitsizliğe karşı sosyalizm bayrağını yükseltmeye çağırıyoruz" diye belirtildi.