19 Eylül 2024 Perşembe

Birleşik Metal-İş: Karanlık şahsiyetin adaylığını...

Birleşik Metal-İş, 7 Türkiye İşçi Partisi üyesinin öldürüldüğü Bahçelievler katliamının ve DİSK Başkanı Kemal Türkler cinayetinin tetikçisine yardım eden Tamer Osmanağaoğlu'nun MHP'den milletvekili adayı yapılmasına tepki gösterdi.

Birleşik Metal-İş Sendikası, DİSK Başkanı Kemal Türkler'in öldürülmesinde suç ortaklığı yapan Tamer Osmanağaoğlu'nun MHP'den milletvekili adayı gösterilmesini kınadı. Sendika ve Kemal Türkler ailesi tarafından yapılan açıklamada İzmir 2. Bölge 1. sıradan aday gösterilen Osmanağaoğlu, 'Emek dosttu insanları aramızdan haince koparanlara yardım ve yataklık eden ülkemizin demokrasi mücadelesini Amerikancı kontrgerilla eylemlerle durdurmaya çalışan ve Türkiye’nin adım adım bulunduğumuz karanlık tabloya sürüklenmesinde sahiplerine biatta kusur etmeyen bir isim' olarak nitelendi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Kimdir Tamer Osmanağaoğlu? 70’li, 80’li yılların karanlık olaylarını bilenler bu ismi hemen tanıyacaklardır. Bahçelievler’de 7 TİP’li öğrencinin katledilmesi davasında idam cezası alan Onursal Genel Başkanımızı evinin önünde katleden ve davanın zaman aşımından düşürülmesinden sonra 2016’da tahliye olan Ünal Osmanağaoğlu’nun abisi ve daha önemlisi suç ortağı Tamer Osmanağaoğlu. Ünal Osmanağaoğlu Kemal Türkler’in öldürülmesinin ardından abisi “yani MHP İzmir Milletvekili adayı” Tamer Osmanağaoğlu’nun kimliğiyle yurt dışına kaçırılmıştı. Avusturya’da uyuşturucu kaçakçılığından 3 ay tutuklu kaldıktan sonra abilerinin talimatıyla yine Tamer Osmanağaoğlu’nun kimliğiyle Türkiye’ye dönmüştü.

"Her kurum kendi tarihsel figürleriyle, şahsiyetleriyle örgütsel, kültürel devamlılıklarını sağlarlar. Tarih hiçbir zaman sadece bir geçmiş hikâyesi değildir. Çünkü her yapı geçmişten aldığı meşruiyetle, güçle bugünkü icraatlarını yerine getirir. Sizler nasıl ki bu kirli tarihle bugün gayri meşru bir rejim üretmeye çalışıyorsanız; biz emekçiler ve işçi sınıfı dostları da onurlu tarihimizden, demokrasi mücadelesi veren gencecik öğrencilerden, Onursal Genel Başkanımız Kemal Türkler’den aldığımız mirasla mücadelemizi sürdürüyoruz.


"Bazı davaları zaman aşımından düşürerek, ellerinde halkın gerçek dostlarının kanı olanlara yardım ve yataklık eden, kuzu postuyla meclise taşıyarak; emekçilerden, işçi sınıfı dostlarından gerçekleri kaçıramayacaksınız. Tamer Osmanağaoğlu’nun milletvekilliği adaylığı arsızca alınmış bir karardır. Bu arsız kararı ve karanlık şahsiyetin adaylığını kınıyor, takipçisi olacağımızı deklare ediyoruz."

Açıklamada ayrıca Danıştay'ın, DİSK Başkanı Kemal Türkler’i öldüren Ünal Osmanağaoğlu cezasız kaldığı için Türkler ailesine tazminat ödenmesine hükmettiği bilgisine de yer verildi.