24 Eylül 2024 Salı

Bir kez daha Elçi için adalet istediler

Tahir Elçi'nin katledilmesinin üzerinden 3 yıl geçti ancak hala davada bir adım ileri gidilemedi. Diyarbakır Barosu bugün de Elçi için adelet istedi, mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. Mimarlar Odası Başkanı Muhcu ise, "Tahir Elçi planlanarak ve kasten öldürüldü" dedi.
Diyarbakır Barosu, başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması talebiyle 173. kez açıklama yaptı. Eyleme Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, avukatlar, Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu ve odanın şube başkanları ile insan hakları savunucuları katıldı. 
 
Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi'nin katledilmesinin üzerinden 3 yıl geçtiğini, ancak hala başladıkları yerde olduklarını belirtti. Aydın, rapor için dosyanın Adli Tıp Kurumu'na (ATK) gönderildiğini hatırlattı. Aydın, ATK'nin acil bir rapor düzenleyerek Cumhuriyet Savcılığı'na tevhidini istedi. 
 
'ELÇİ PLANLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ'
 
Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, Elçi'nin barışı, kardeşliği ve kültürel değerleri savunduğunu belirterek, bu nedenle organize bir şekilde öldürüldüğünü kaydetti. Elçi'nin anısını yaşatmak, hukuk mücadelesini büyütmek için Diyarbakır Barosu'yla dayanışma içerisinde olduklarını vurgulayan Muhcu, "Tahir Elçi planlanarak ve kasten öldürüldü. Çünkü Tahir Elçi, barış ve kardeşlik ile kültürel değerlerin mücadelesini verme, bunu birleştirme becerisini veriyordu. Bu yolda bir ışık olmuştu ve nihayetinde de bu değerlere saldıran barbar bir anlayış tarafından katledildi. Baro ile ve onun başkanı Tahir Elçi'yle, Diyarbakır Sur ilçesi ve doğa değerlerinin korunması ve yaşatılması, geleceğe taşınması için ortak mücadele verdik. Bu mücadele bundan sonra da Baro ile birlikte devam edecektir" dedi.
 
Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi avukatlarından Gökhan Dayık, Elçi'nin bütün yaşamını insan haklarına adadığını kaydetti, "Elçi'nin hukuk mücadelesini yürütürken verdiği azim ve mücadele hepimize örnek olacaktır" dedi.