24 Eylül 2024 Salı

'Bir anne oğluna ağıt yakamaz mı?'

Suruç Aileleri İnisiyatifi, 46. kez katliamın aydınlatılması için adalet istedi. 33 düş yolcusundan biri olan oğluna ağıt yaktığı için tutuklanan Besra Erol'un serbest bırakılmasını istedi.
Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç katliamının aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması talebiyle 46. kez Halitağa Caddesi'nde bir araya geldi.
 
Suruç katliamında yaşamını yitiren 33 düş yolcusunun fotoğraflarının taşındığı eylemde "Kalpleriniz adalet için atsın" pankartı açıldı. Eyleme ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, SKM MYK Üyesi Ezgi Bahçeci, ESP İstanbul İl Başkanı Türk ve SGDF üyeleri katıldı.
 
Açıklamayı Suruç'ta katledilen Vatan Budak'ın babası Murat Budak okudu. Budak, "Bundan tam 46 ay önce, yıkılmış bir kentin çocuklarına umut taşıyan düş yolcuları, Urfa'nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi'nde canlı bombalı saldırıya uğradılar. Yapılan saldırı sonucunda 33 düş yolcumuz ölümsüzleşti, onlarca arkadaşımız yaralandı" dedi.
 
'33 DÜŞ YOLCUSUNUN DÜŞLERİNİ HEDEF ALDILAR'
 
Katliamın her şeyden önce yola çıkanların düşlerini yok etmeyi hedeflediğini vurgulayan Budak, 33 düş yolcusunun Kobanê'ye park ve kütüphane yapmak için yola çıktığını hatırlattı.
 
Katliamın üzerinden tam 46 ay geçmesine rağmen adalet mücadelelerinden vazgeçmediklerini belirten Budak, "Sesimizin ulaştığı her noktada Suruç katliamının aydınlatılmasını ve katliamda parmağı olanların yargılanarak cezalandırılmasını istedik" diye konuştu.
 
'BİR ANNE OĞLUNA AĞIT YAKTI DİYE TUTUKLANDI'
 
Aradan geçen zamanda Suruç için adalet isteyenlerin hedef haline getirildiğini, dava avukatları ve yaralılarının tutuklandığını söyleyen Budak, Evrim Deniz Erol'un annesi Besra Erol'un tutuklandığını hatırlattı.
 
Besra Erol'un oğlunun başında ağıt yaktığı için tutuklandığını vurgulayan Budak, "Bir annenin oğlunun mezarı başında ağıt yakmasından daha doğal ne olabilir?" diye sordu.
 
'ADALET İSTEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
 
Suruç davasının 9. duruşmasına değinen Budak, davanın seyri hakkında bilgi verdi. Budak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suruç davası sadece suruç ailelerinin ve yaralıların davası olmaktan çıkmıştır. Bu dava bir adalet davasına dönüşmüştür. Suruç için adalet davamızı bulunduğumuz her alanda sürdürmeye devam edeceğimizi burdan bir kez daha söylüyoruz."
 
Anma, katliamda yaşamını yitirenler anısına sessiz oturma eylemiyle sürdürüldü. Ardından 33 düş yolcusunun ismi okundu ve eyleme katılanlar "Yaşıyor" diyerek karşılık verdi.
 
Eylem "Suruç için adalet herkes için adalet", "Suruç'u unutma unutturma", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganları sonlandırıldı.