24 Eylül 2024 Salı

Bianet editörü Evrim Kepenek gözaltına alındı

Bianet editörü Evrim Kepenek, ev baskınıyla gözaltına alındı.

Bianet Kadın ve LGBTİ+ hakları editörü Evrim Kepenek, bugün evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Polisler, evde aramak yapmak istedi. Kepenek ve yanında bulunan arkadaşlarının itirazı üzerine arama için muhtar çağırıldı. Arama yapmak için avukatın gelmesini beklemeyen polisler, muhtarın gelmesiyle arama yapmaya başladı. Yaklaşık bir saat süren aramada, Kepenek ve kardeşinin tüm dijital materyallerine el konuldu.

Kepenek, ellerine plastik kelepçe takılarak gözaltına alındı. Kepenek'in sağlık kontrolünün ardından Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi'ne götürüleceği öğrenildi.

Kepenek'in Diyarbakır merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Aynı soruşturma kapsamında bugün Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Fırat Can Arslan ve Delal Akyüz ile T24 editörü Sibel Yükler de gözaltına alındı. Gazetecilerin, Diyarbakır'da 18 gazetecinin iddianamesini hazırlayan savcı ile davaya bakan heyet üyesi eşinin görev yerlerinin değiştirilmesine dair haberi paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. Gazetecilere, "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterdiği" iddiası yöneltiliyor.