24 Eylül 2024 Salı

Beykoz Belediyesi işçilerinden mücadele çağrısı

Genel-İş Anadolu Yakası 2 No'lu Şube Beykoz Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, sendikada örgütlenmeye ve birlikte mücadeleye çağırdı. 

AKP'li Beykoz Belediyesi'nde çalışan Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş'ten istifa ederek DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikasında örgütlenen işçiler arasından 7 işçi İş Kanununun 17. maddesi gerekçe gösterilerek işten atıldı. Beykoz Belediyesi önünde eylem yapan Genel-İş Anadolu yakası 2 No'lu Şube üyesi işçiler işten atmaların sendika seçme özgürlüğüne müdahale olduğunu ifade ederek işten atılan işçilerin bir an önce işlerine iade edilmesini istedi. Belediye önündeki eyleme Maltepe Belediyesi işçileri ve Genel-İş Anadolu Yakası 1 No'lu Şube temsilcileri de destek verdi. Gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını Genel-İş Anadolu Yakası 2 No'lu Şube Mali Sekreteri Cihan Demir okudu.

Belediye işçilerinin ücretlerinin asgari ücretin altında kaldığını iğneden ipliğe her şeye zam gelirken işçilerin ücretlerinin yerinde saydığını söyleyen Demir, "Yemek ücretleri işçilerin cebinden ödenir hale geldi. Ücretler enflasyon karşısında erirken çalışma koşullarımız da ağırlaştı. İşçileri bugün iki işçinin üç işçinin işini yapar hale geldi. Dinlenme, ailemizle vakit geçirme, haftasonu izin hakkımız verilmedi. Beykoz Belediyesi işçilerinin çalışma saatleri düzenlenmelidir. Belediye yöneticilerinin kullanamayacağı lavaboların, bir ay bile dayanamayacağı koşulların işçiye reva görülmesi kabul edilebilir değildir" dedi.

Atılan işçilerin işe geri alınması için görüşmeye açık olduklarını söyleyen Demir, "Kim işçiyle barışmak istiyorsa emeğini çalmaktan vazgeçmelidir, kim barış istiyorsa işçilerin haklarına saygı göstermelidir" dedi. Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası'nın işçileri tehdit ettiğini dile getiren Demir, "Hizmet-İş Sendikası işveren eliyle işçileri tehdit ederek, ekran görüntüsü isteyerek, kendi sendikalarına geçmesi için baskı yapıyor. Geçmeyenlerinse iş akdinin feshedileceğini söylüyorlar. Bu nasıl bir sendikal anlayış! Hukuksuzca işten atılan arkadaşlarımıza sendika ayrımı yapmaksızın sahip çıkması gereken Hizmet-İş Sendikası, Belediye yönetimiyle birlikte, işçilerin sendikalaşma hakkını gasp ediyor" diye konuştu. Tek bir işçiyi dahi yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Demir, "Beykoz Belediyesini Beykoz Belediyesi yapan, kaldırımları, yolları yapan, neredeyse hayatımızın her noktasında hizmet üreten belediye işçilerinin birliğine güveniyoruz. Bu vesileyle tüm belediye işçilerini de hem işçi arkadaşlarına hem de sendikalarına sahip çıkmaya, üye olmaya çağırıyoruz. Sendikamız birliğimizdir, birliğimiz iş güvencemizdir" dedi.