24 Eylül 2024 Salı

Beştaş: IŞİD'liler Suruç katliamını devletin yaptığını söylüyor

Suruç katliamının 8. yılında adalet mücadelesi sürerken, Suruç davasında IŞİD'lilerin itirafını Beştaş Meclis'e taşıdı. IŞİD'li Kasım Güler'in Suriye'ye askerlerin gözetiminde geçtiğini ve katliamı devletin yaptığını söylediği sözlerine dikkat çeken Beştaş, katliamı yapanın devlet olduğunu IŞİD'lilerin söylediğini, sayısız delil olduğunu ancak IŞİD'lilerin korunduğunu vurguladı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, firari sanıklar Deniz Büyükçelebi ve İlhami Bali yönünden devam eden Suruç katliamı davasında IŞİD'li tanıkların devletle işbirliğine ilişkin sözlerini Genel Kurula taşıdı.

Tanık olarak dinlenen IŞİD'li Kasım Güler, elini kolunu sallayarak askerler eşliğinde sınırı geçtiğini, Suruç katliamını ise devletin gerçekleştirdiğini itiraf etmişti.

Güler'in sözlerine işaret eden Beştaş, "Suruç katliamı davası var. 33 pırıl pırıl genç katledildi, polislerin etrafını tuttuğu aslında korunup kollandığı bir katliam. Tanıklardan biri Kasım Güler, ‘Suriye'ye askerlerin gözetiminde geçtim'  diyor. Katliamı kim yaptı  sorusuna ise ‘devlet yaptı' diyor. Bunu biz demiyoruz IŞİD'li tanık diyor. Buna dair sayısız delil var elimizde. Biz kimseye düşman değiliz ne Türke ne Kürde ne Laza ne Çerkese ne Araba düşman değiliz. Türkiye'de 83 milyon yurttaşın eşti ve özgür yaşamasını savunuyoruz" dedi.