24 Eylül 2024 Salı

Besra Erol: Bir mezar ziyaretini bana çok görüyorlar

5 yıldır Elazığ Hapishanesinde tutsak olan 33 düş yolcularından Evrim Deniz'in annesi Besra Erol, "Aalet arayanlar yıldırılmaya çalışılıyor. Adalet terazisinin iyice şaştığı bir dönemdeyiz. Bu adaletsizliği ne yer ne de gök kabul eder. Ama bizim barış dolu yarınlara olan özlememiz bitmeyecek. Adalet inadımız mutlaka başarıya uluşacaktır" dedi.

Suruç'ta katledilen oğlu Evrim Deniz Erol'un mezarı başında yaptığı konuşma nedeniyle 5 yıldır Elazığ Hapishanesinde tutsak edilen Besra Erol, ajansımız aracılığıyla düş yolcuları için mücadele yürütenleri selamladı.

"Bir mezar ziyaretini bile bana çok görüyorlar" diyen Besra anne, adalet inadının başarıya ulaşacağının altını çizdi. Besra Erol'un mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Yine temmuz ayındayız. Evrim Deniz hiç aklımdan çıkmıyor. 33 düş yolcusunun değerli aileleri ve sevgili yoldaşları, dostları hepinizi selamlıyorum.

'O GÜNKÜ YOLCULARIN HAYALLERİ HALA TAPTAZE CANLI'
"8 yıl önce kavganın ve savaşın, tozun dumanın içinde barış umutlarını çocuklara ulaştırma düşü kuran düş yolcularına korkunç yüzünü gösterdi kötülüğü sevenler. Bugün bile hala tüm dünya kurak bir toprağın suya hasreti gibi barışa özlem duyuyor. O günkü yolcuların hayalleri hala taptaze canlı...

'ADALET ARAYIŞIMIZ BİTMEYECEK'
"Bunca yıldır adalet arayışımız bir an bile bitmedi. Bitmeyecek! Oğluma sahip çıktığım için beş yıldır cezaevindeyim. Bu yaşımda, bir sürü hastalığımla demir kapılar arkasındayım. Bir mezarlık ziyareti bile bana çok görülüyor. Onların katilleri, sebep olanlar hala dışarıda dolaşıyor hatta hastanelerde tedavi oluyorlar.

'ADALET İNADIMIZ MUTLAKA BAŞARIYA ULAŞACAKTIR'
"Hak, hukuk ve barış istediğimiz için mahkemelerimiz çok hızlı çalışıyor. Bizleri cezaevlerinde tutuyorlar. Böyle büyük bir katliamın mahkemesi de azıcık bile bir yol alınmıyor. Adalet arayanlar yıldırılmaya çalışılıyor. Adalet terazisinin iyice şaştığı bir dönemdeyiz. Bu adaletsizliği ne yer ne de gök kabul eder. Ama bizim barış dolu yarınlara olan özlememiz bitmeyecek. Adalet inadımız mutlaka başarıya uluşacaktır. Ben ve burada bulunan kadın arkadaşlarım hepinize saygı ve selamlarımızı iletiyoruz, hepinizi sımsıkı kucaklıyoruz."