25 Eylül 2024 Çarşamba

Bern'de göçmen politikaları protesto edildi

Yunanistan'ın en büyük mülteci kampının yanması nedeniyle zor durumlarda kalan mültecilerle ilgili İsviçre'de eylem yapıldı, Avrupa devletlerinin göçmen politikası protesto edildi.

Yunanistan'ın Midilli adasındaki 12 bini aşkın kişinin kaldığı mülteci kampı Moria Brennt'te çıkan yangın sonrası Avrupa devletlerinin göçmen politikaları İsviçre'nin başkenti Bern'de protesto edildi.

Merkez tren istasyonu önünde her kesimden göçmen örgütlerin katılımıyla yüzlerce insan biraraya gelerek burada bir yürüyüş düzenledi.

Uluslararası Parlamento, İltica başvuru merkezi (SEM) gibi önemli noktalarda oturma eylemleri yapan eylemciler başta İsviçre olmak üzere Avrupa devletlerine, mültecilere sahip çıkmaları gerektiği çağrısında bulundu.

Tertip komitesi adına burada yapılan çağrıda "Moria Brennt kampında bir yangın çıktı. Kamp tamamen yok oldu ve Midilli sokaklarında onbinlerce insan var. Moria artık hiç güvenli bir yer değil. Bizler başta İsviçre olmak üzere Avrupa devletlerinin göçmenlerin durumunu görmezden gelmelerini kabul etmiyoruz. Avrupa hemen şimdi harekete geçmeli ve tüm göçmenleri kabul etmelidir" denildi.

Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından eylem Reithalle alanında sonlandırıldı.