24 Eylül 2024 Salı

Berkin Elvan duruşması 19 Haziran'a ertelendi

Gezi ayaklanmasında, polis tarafından katledilen Berkin Elvan davasında, bilirkişinin rapor için ek süre talep etmesi üzerine duruşma 19 Haziran'a ertelendi.
Okmeydanı'nda Gezi ayaklanması sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili davanın 12. duruşması İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 
 
Duruşmaya Berkin Elvan'ın ailesinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
 
Bir önceki duruşmada olay yerinde keşfi yapılmasına karar verilmiş, 10 Nisan'da Berkin'in vurulduğu noktada bilirkişi keşfi yapmıştı.
 
Bilirkişiler, keşif raporunu sunmak için ek süre istedi. Bunun üzerine duruşma 19 Haziran'a ertelendi.
 
'TÜM TOPLUM ADALETE AÇ'
 
Duruşma sonrası adliye önünde konuşan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Tanıklar varmış onlar gelmemiş hatta yakalaması olan tanıklar bile varmış. İşlerine gelmedikleri için tanıkları bulup getirmiyorlar, davayı uzatmak istiyorlar. 19 Haziran'da burada olacağız, rapor sonucunu bekleyeceğiz. Avukatlarımızla birlikte bu mücadelemizi sürdüreceğiz, hukuk arıyoruz. Adalete açız, sadece biz değil tüm toplum adalete aç. Artık bunların sonu geldi, gidiciler. Umarım, en kısa zamandaadalet yerini bulur" dedi.
 
'BU ADALET GELECEK'
 
Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ise bu haftanın anneler günü haftası olduğunu anımsatarak şunları kaydetti: "Bu haftada biz annelere öyle güzel(!) hediyeler veriyorlar ki. Ben bir anne olarak adliyelerde sürünüyorum, emir vererek vurdurdu, beni yuhlattı. Benim mi anneler günü mü kutluyor? Katledilen o kadar çocuk var ki, hangisinin anneler gününü kutluyor? Yine de inanıyorum ki bu adalet gelecek."