21 Eylül 2024 Cumartesi

Berkay Ustabaş davasında yine tahliye yok

Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, bugün görülen duruşmada tahliye edilmedi.
Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 5 Ocak günü tutuklanan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4. kez hakim karşısına çıktı.
 
26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeni atanan heyet, bir önceki heyeti "aratmayacak" şekilde yargılamaya devam etti. Bir önceki duruşmada avukatı mahkeme salonundan atıldığı için savunmasını yapamayan ve bu duruşmada yapacak olan Helin Bölek'in avukatı Yaprak Türkmen yine mahkeme salonundan atıldı. Helin Bölek de avukatsız şekilde savunma yapmayı reddetti.
 
Mahkeme başkanının "Savunma almıyoruz, varsa taleplerinizi söyleyin" demesi ve sözleri sık sık kesmesi üzerine Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, SEGBİS ile savunma yaptı.
 
Ustabaş ve avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, savcının, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına yönelik mütalaasının ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 15 Ocak 2019, saat 14.30'a ertelendi.