28 Eylül 2024 Cumartesi

Bergamalı kadın işçilerle dayanışma: Asla yalnız bırakmayacağız

Bergama Belediyesi'nden sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve direnişe başlayan kadın işçilerle dayanışma için düzenlenen eylemde, "Bu haksızlık son bulana kadar yanlarındayız" denildi.

Dikili Kadın Platformu ve Dikili Emek ve Demokrasi Platformu sendikalı oldukları için Bergama Belediyesi'nden çıkarılan direnişteki kadın işçilerle dayanışmak için eylem yaptı.

DİSK üyesi oldukları için işten atılan Nazlı Deniz Tan, Alev Çakır ve Gonca Çetin'in direnişi sürüyor. Direnişe destek vermek için yapılan açıklamada Dikili Kadın Platformu'ndan Demet Önal, "Bize her yer mücadele alanı, her yer direniş diyen onurlu üç kadını nerede olursa olsun ister Bergama'da ister Dikili'de ister İzmir'de bedeli ne olursa olsun üç onurlu kadını asla yalnız bırakmayacağız kamuoyuna duyururuz" denildi.

Sendikalı olmanın bir yasal hak olduğunun altı çizen Önal, şu ifadeleri kullandı: "Sendikalı olduğu için işten çıkarmak suçtur. Alev, Deniz ve Gonca uğradıkları haksızlıkla mücadele etmek için direnişteler. Ekmek, emek, gelecek mücadelesi memleket mücadelesidir. Bu haksızlık son bulana kadar Alev'in, Deniz'in ve Gonca'nın yanında olacağız."

"Asla yalnız yürümeyeceksin", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "Direniş direne kazanacağız", "Baskılar bizi yıldırımaz" sloganlarıyla açıklama sona erdi.