28 Eylül 2024 Cumartesi

Belgesel yönetmeni Sibel Tekin'in dosyasına kısıtlılık kararı

Jet hızıyla tutuklanan belgesel yönetmeni Sibel Tekin'in dosyasına da jet hızıyla kısıtlılık kararı getirildi.

Belgesel yönetmeni ve gazeteci Sibel Tekin, 13 gündür "adı konulamayan örgüte üye" olduğu iddiasıyla tutsak. Tekin, işçi ve emekçilerin direnişlerinden eylemlerine Suruç'tan Ankara'ya yaşanan katliamlarda ailelerin adalet mücadelesine çektiği çok sayıda belgeselle Ankara sokaklarının hafızasını tutmuştu.

Ankara Tuzluçayır'da yine bir belgesel için çekim yaparken aracı görüntülenen polislerin şikayeti sonucu gözaltına alınmış, gözaltı süresi 24 saat uzatılmıştı. Tekin'in ev baskınında bilgisayarlarına, belgesellerinin bulunduğu hard disklere, kamera ve kitaplarına da el konulmuştu.

Sibel Tekin'in dosyasına kısıtlılık kararı getirildi. Tekin'in avukatı Mehtap Sakinci Coşgun, tutukluluk kararına itirazın reddedilmesine dair belge ve dosya öğrneği almak için başvurduğu Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirmeye alındığını, ancak hemen ardından savcılığın jet hızıyla kısıtlılık kararı alındığını kaydetti.

Öte yandan Tekin'in meslektaşları ve arkadaşları, belgeselini çektiği direnişçiler, aileler fotoğraf ve videolar çekerek kentin hafızasını tutuyor ve "Sibel Tekin'e Özgürlük/Free Sibel Tekin!" adlı Twitter hesabından paylaşım yaparak gündemde tutuyor.