24 Eylül 2024 Salı

‘Bedel ödemekten kaçınmayan o kahramanları asla unutmayacağız’

Rojavalı komünistler, 33 Suruç şehidini anmak için Kobanê’de oturma eylemi yaptı. Suruç şehitlerinin halklar arasında bir köprü kurduğunu dile getiren Bihar Mistefa “Bu kardeşlik köprüsü, bugün halen Suruç’ta can veren gençlerimizden güç alıyoruz. Bizler Suruç’a gelerek ‘Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz’ diyen gençlerimize borçluyuz” dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyeleri, Suruç şehitlerini anmak ve ailelerine destek olmak için Kobanê’nin Teyr Meydanı’nda oturma eylemi düzenledi.

Suruç şehitlerinin resimlerinin taşındığı eylemde “Suruç katliamı şehitleri ölümsüzdür” yazılı pankart açıldı. 

TKŞ ve JKŞ adına açıklama yapan Bihar Mistefa, 33 düş yolcusunun AKP-DAİŞ ortaklığıyla katledildiğini dile getirdi, “Onlar, Ortadoğu halklarının özgürlük pınarı olan Rojava kadın devrimimize dokunmak ve yaralarımızı sarmak istiyordu” diye konuştu. 

Türkiye ve Kuzey Kürdistanlı sosyalist gençlerin Kobanê direnişinde de yer aldığını dile getiren Bihar Mistefa şöyle devam etti: “Direnişte yer alan sosyalist gençler, yıkılan Kobanê’yi yeniden ayağa kaldırmak için kampanya başlattı. Savaşın en ağır izlerini taşıyan Kobanê’nin yaralarını sarmak için atılan o adım, Gezi Ayaklanması’nın çocuklarıyla Rojava devriminin çocukları arasında çok önemli bağlar kurdu. Halklar arasında oluşturulan bu kardeşlik köprüsü, bugün halen Suruç’ta can veren gençlerimizden güç alıyor. Bizler Suruç’a gelerek ‘Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz’ diyen gençlerimize borçluyuz.”

Faşist Türk devletinin sosyalist gençlerin Rojava devrimi ile buluşmasını engellemek için 20 Temmuz’u planladığını dile getiren Bihar Mistefa, “Gençlerimizin kanıyla, halklarımıza yönelik yeni bir savaş konsepti başlattı. O gün başlayan saldırı, tam 8 yıldır kesintisiz biçimde sürüyor” diye konuştu.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halklarının aralarında 33 Suruç şehidinin de yer aldığı binlerce şehidin fedakarlığıyla yaşamlarını sürdürdüğünü dile getiren Bihar Mistefa, şunları ifade etti: “Bedel ödemekten kaçınmayan o kahramanları asla unutmayacağız. Onlara sözümüz, devrimin sosyalizme ilerletilmesi, işçi sınıfı ve ezilen halklarımızın nihai zaferinin kazanılması olacak. Bu uğurda, asla durmayacağız. 33 düş yolcusunun anısı devrim topraklarında yaşıyor ve yaşamaya devam edecek.”

Oturma eyleminin sonunda “Şehid namirin” ve “Suruç şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı.