24 Eylül 2024 Salı

BDSP üyesine gözaltında çıplak arama işkencesi

Sivas katliamı anmasında işkenceyle gözaltına alınan ve susma hakkını kullandığı için hala gözaltında olan üyeleri için açıklama yapan BDSP, yoldaşlarının karakolda çıplak arama işkencesine uğradığını duyurdu.

Sivas katliamının 30. yılına ilişkin İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde bulunan Sarıgazi Demokrasi Caddesinde düzenlenmek istenen eyleme polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınan Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) üyesi çıplak arama işkencesine uğradı.

Karakolda susma hakkını kullandığı için keyfi şekilde gözaltısı uzatılan devrimci, çıplak arama işkencesine direndiği için de işkenceye maruz kaldı. Sivas katliamı zihniyetinin sürdüğünü kaydeden BDSP, "İşkence ve zorbalık ile mücadeleyi teslim alacaklarını zannediyorlar. Bizler, tarihimize sıkıca sarılarak yoldaşlarımızdan aldığımız mücadele bayrağını taşımayı sürdüreceğiz. Baskı, zorbalık, çıplak arama, gözaltı ve tutuklamalar ile susturmaya, sindirmeye çalışanlara cevabımız sokakta mücadeleyi büyütmek olacaktır. Gözaltındaki yoldaşımız derhal serbest bırakılsın" dedi.