24 Eylül 2024 Salı

Bayramda Akbelen ormanında kesim tehlikesi

Köylülerin yoğunluğundan kaynaklı bayramda YK Enerji şirketinin Akbelen Ormanını kesme girişiminde bulunacağını öğrendiklerini kaydeden Akbelen direnişçileri, bu saldırılara karşı bayramda Akbelen nöbetine katılmaya, direnişi büyütmeye çağırdı.

İkizköy Akbelen Ormanının 740 dönümlük kısmında ocak linyit madeni işletmesi için YK Enerji şirketinin linyit maden ocağına karşı yöre halkının direnişi sürüyor.  700 günü aşkın süredir bölgede çadır nöbetine devam eden direnişçiler, şirketin her fırsatta ormanı kesme girişimlerini hatırlattı. Akbelen ormanını yok edecek bu proje için köylülerin bayram yoğunluğu fırsat bilinerek şirketin kesime geleceği iddiası söz konusu.

'BAYRAMDA BİZİMLE OLUN, DİRENİŞİ BÜYÜTELİM'
Birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çeken Akbelen direnişçileri, "Bizler; İkizköylüler, Karacahisarlılar, Çamköylüler, kısacası yereldeki köylüler olarak geldikleri gün bir olup karşılarına dikileceğiz. Sizlerin de Akbelen Ormanını, yaşam alanlarımızı savunmak için yanımızda olduğunuzu biliyoruz. Gelin, bayramda planlanan kesim ihtimaline karşı birlikte olalım. Nöbet alanını güçlü tutalım. Herkesin gözü, kulağı Akbelen'de olsun. Her türlü saldırıya karşı yanımızda yer almak için teyakkuzda olun! Akbelen Ormanını, doymak ve durmak bilmeden köyümüze saldıran kömüre vermeyeceğiz! Dayanışmayla, mücadeleyle" çağrısı yaptı.

'DAVAMIZ İÇİN MİLAS ADLYİESİNDE OLACAĞIZ'
Direnişçilere yargı yoluyla saldırının da sürdüğünü kaydeden Akbelen direnişçileri, 2 sene önce nöbet alanından darp edilerek çıkarılan kadınların "mukavemet" iddiasıyla yargılandığı davanın 7. duruşmasının 26 Haziran 2023 Pazartesi günü görüleceğini anımsattı. Dava için Milas Adliyesinde buluşacaklarını kaydeden Akbelen direnişçileri, şu çağrıyla devam etti: "Doğasını, yaşamını, yaşam alanlarını savunan kadınlarımız, dostlarımız yalnız değildir. Sonuna kadar yanlarında olduğumuzu hep birlikte gösterelim. Herkesi dayanışmaya çağırıyoruz!"