21 Eylül 2024 Cumartesi

Barış Akademisyeni Altıntaş'a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Barış Akademisyenlerinden Gülengül Altıntaş'a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Altıntaş cezaya ilişkin "Karar baştan belliydi" dedi.
Kürt illerinde sokağa çıkma yasaklarının, hak ihlallerinin ve çatışmalı sürecin sona ermesi için 1123 akademisyen "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzalayarak kamuoyuyla paylaşmıştı. Bildirinin ardından 200'ü aşkın Barış Akademisyeni'yle ilgili "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla ayrı ayrı davalar açılmış, bu davaların bir kısmı birleştirilmişti.
 
Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün akademisyen Gülengül Altıntaş'la ilgili dosyanın karar duruşması görüldü. Duruşmada Barış Akademisyeni Gülengül Altıntaş'a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
 
Kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Altıntaş "Sevgili avukatım Ali Soydan ve bu süreçte yanımızda olan bütün avukatlarımız: Karar baştan belliydi, ama sizlerin dayanışması, onurlu duruşu ve emeği bu süreci hepimiz için unutulmaz, umut dolu, direnç dolu bir sürece dönüştürdü. Teşekkür ederiz!" dedi.