21 Eylül 2024 Cumartesi

Baran Serhat Ulm'da anıldı

Serêkaniyê Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, Almanya'nın Ulm kentinde anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, Almanya'nın Ulm kentinde anıldı.
 
Baran Serhat'ın fotoğraflarının ve sözlerinin yazılı olduğu köşe oluşturuldu. Saygı duruşu ile başlayan anmada "Hepimiz Baranlaşacağız, sana söz veriyoruz yoldaş" denildi. Anmada yapılan konuşmada, Baran Serhat'ın komünist kimliği ile 30 yıllık devrimci yaşamının anlatılırken, sosyalist yurtseverlik çizgisindeki mücadelesi, birleşik devrim ve cepheleşmedeki ısrarlı mücadelesine vurgu yapıldı. Konuşmada, Rojava devrimini savunma, enternasyonaleştirme, devrimi sosyalist devrime taşımadaki rolünün Baran Serhat için çok önemli olduğunun anlatıldığı konuşma ile etkinlik devam etti.
 
Sinevizyon gösteriminin ardından HBDH'ın Baran Serhat için yayınlamış olduğu açıklama okundu.
 
Anmaya katılan MKP, TKP/ML, Partizan ve SYKP taraftarlarının  yaptıkları konuşmalarda,  Baran Serhat'ın devrimci önderleşme yolunda, bedel ödemenin adı olduğu, onun ideallerini büyütmenin önemine dikkat çekildi. Faşizmin önder kadrolara yönelik tasfiye saldırısına karşı, her yerde devrimci, yurtsever kadroları savunmanın önemine vurgulandı.
 
Anma, katılanların duygu ve düşüncelerini belirtmesinden sonra sona erdi.