21 Eylül 2024 Cumartesi

Baran Serhat, Til Temir ve Dirbêsiyê anıldı

Rojava'da Türk devleti ve ona bağlı çeteler tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu katledilen Bayram Namaz Til Temir ve Dirbêsiyê'de anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart günü Türk devleti ve ona bağlı çetelerin gerçekleştirdiği suikast sonucu katledilen MLKP MK üyesi Rojava temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) Cizire Bölgesinin Til Temir ve Dirbêsiyê kentlerinde anıldı.
 
Düzenlenen anma toplantılarında Bayram Namaz'a yönelik düzenlenen suikast saldırısının amacı ve Namaz'ın devrimci yaşamı üzerine konuşmalar yapıldı.
 
Yapılan saygı duruşunun ardından MLKP MK'nın yaptığı açıklama okundu.
 
Toplantıda konuşan SYPG Temsilcisi Beritan Asya, "23 Mart günü IŞİD'in yokoluşunun ilan edildiği bir günde böyle bir saldırının yapılması tesadüf değildir. Şehit Baran Rojava devriminde oynadığı rolü, örgütçülüğü ve devrimci yaşamıyla düşmanın doğrudan hedefi halina gelmiştir" diye kaydetti.
 
MLKP Rojava temslcisi Baran Serhat'ın yaşamıyla herkese örnek olduğunu ifade eden Asya, "Baran Serhat Rojava devrim topraklarında devrimin bütün sorunlarının çözümü için büyük çaba sarf etti. Aynı zamanda parti kadrolarının gelişimi ile ilgilendi, gençliğin devrim sürecine katılmasını sağladı. Bir çok genç kendisini Baran Serhat'ın öğrencisi olarak görüyor" dedi.
 
Herkesin Rojava devriminde daha fazla Baranlaşması gerektiğini söyleyen Asya, "Rojava devriminin büyütülmesi için ondan öğrenmeliyiz" diye konuştu.
 
SYPG Dirbêsiyê Temsilcisi Muhammed Qassem ise "Bugün böyle bir saldırının yoldaşımıza yapılması düşmanın partimizin fikri ve devrim mücadelesindeki rolünden korktuğundandır. Şehit Baran'da bu partinin en iyi temsilcisiydi. Saldırının Baran Serhat'a yapılması da bu yüzdendir" diye kaydetti.
 
Baran Serhat'ın mücadelesinin devamcısı olacaklarını vurgulayan Qassem, "Baran yoldaşın Rojava devriminin büyütülmesi hayalini gerçekleştirmek için bütün gücümüzle çalışacağız" dedi.
 
Dirbêsiyêli genç kadın Yasmin Serhat, "Biz Baran Serhat'ın öğrencileri ve yoldaşları olarak söz veriyoruz ki kanını yerde bırakmayacağız. Son damla kanımız kalana kadar, intikamını alana kadar hayallerini gerçekleştireceğiz" diye belirtti.