21 Eylül 2024 Cumartesi

Baran Serhat Strasbourg'da anıldı

Rojava'nın Serêkaniyê kentinde Türk devletinin suikasti sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz, Strasbourg'da anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz (Baran Serhat), Fransa'da direniş şehrine dönüşen Strasbourg'da anıldı.
 
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebi ile DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine destek olmak amacıyla 25 Mart'tan bu yana Avrupa Parlamentosu (AP) önünde açlık grevi ve oturma eylemi yapan yüzlerce eylemcinin katıldığı anma saygı duruşu ile başladı.
 
Kürt Özgürlük Hareketi adına yapılan konuşmada "Şehit Baran Ortadoğu, Kürdistan, Türkiye ve bizim şehidimizdir. Baran Serhat birleşik mücadelenin şehididir" denildi.
 
Anmada MLKP adına yapılan konuşmada "Baran Serhat ömrü devrime adanmış bir feda kuşağının temsilcisidir. Onun yaşamı ateş altında geçen siperlerle doludur. O bu siperlerin başında her daim nöbette olmuştur. Mücadelenin çok değişik alanlarında sorumluluklar üstlenmiş, tüm coşkusu ve heyecanı ile görevlerini yerine getirmiştir. Tüm bu süreçlerde Defalarca girdiği işkenceli sorgulardan başı dik çıkarak düşmanı inlerinde yenmiştir. En son uzun bir tutsaklıktan sonra özgürlüğünün tadını devrimin topraklarında solumak için yönünü Rojava'ya çevirmiştir. Rojava'da üstlendiği önemli sorumluluklar her karış toprağında O'nun izine tanıklık eder. Yeni savaşçıların yetiştirilmesinden, birleşik mücadelenin görevlerine hiç bir sınır tanımadan sürekli üreten devrimcilik O'nda cisimleşir. Şimdi yeni Baranlar sabırsızca O'nun izini taşıyan adımlara sahip çıkıyor. Bu sabırsızlık mutlak sorulacak bir hesabımız var diyor... Şehit namırın!' diye kaydedildi.
 
Anmada Açlık Grevcileri adına konuşan Demir Çelik, "Baran Serhat'ın devrimci anısı önünde saygıyla eğiliyorum. O Ortadoğu'nun, Türkiye ve Kürdistan'ın bir şehididir. Mücadelesini yaşatacağız" diye belirtti.