24 Eylül 2024 Salı

Bakırköy'de annelerin eylemi yine engellendi

Açlık grevi ve ölüm orucundaki çocuklarına destek için Bakırköy Kadın Hapishanesi önünde yapılmak istenen oturma eylemine polis 'Kaymakamlık kararı' gerekçesiyle izin vermedi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevinde ve ölüm orucunda olan tutsakların annelerinin Bakırköy Kadın Hapishanesi önünde yapmak istedikleri oturma eylemi yine polisler tarafından engellendi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Yöneteicisi Hüseyin İldan, avukatlar ve anneler E-5 otoyolu üzerinde bulunan Çocuk Sitesi durağından Bakırköy Kadın Hapishanesi önüne yürümek istedi.
 
Annelerin yanına gelen polis, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm'e "Ailelere dağılmalarını söyleyin, aksi halde müdahale edeceğiz. Hapishane önündeki her türlü eylem Kaymakamlık kararıyla yasaklanmıştır" dedi. Tutsak annesi Nesibe Başaran, "Çocuklarımız açlıktan ölüyor, bizi copluyorlar. Allah bunları kabul etmesin" diyerek polise tepkisini dile getirdi.
 
Polisin "dağılın" anonslarına rağmen bir süre durakta bekleyen anneler daha sonra HDP Bahçelievler İlçe Örgütü'ne doğru yürüyüşe geçti. "Biji berxwedana zindana" sloganı atan annelere polis, "slogan atmaya devam ederseniz müdahale edeceğiz" diyerek tehdit etti.
 
Tehditlere rağmen anneler HDP ilçe binasına yürüdü.