24 Eylül 2024 Salı

Bakırköy Hapishanesi önünde annelere saldırı: 7 gözaltı

Açlık grevinde olan tutsaklara destek için Bakırköy Hapishanesi önünde oturma eylemi yapmak isteyen annelere saldıran polis 2'si avukat 7 kişi gözaltına alındı.
Açlık grevinde olan tutsaklara destek için Bakırköy Hapishanesi önüne gelmek isteyen annelere polis saldırdı. Saldırıda 2'si avukat 7 kişi gözaltına alındı.
 
Hapishane yakınında toplanan aileler, yürüyüşle hapishane önüne gelmek istedi. Annelerin önünün kesen polis annelere saldırdı. Saldırıda Av Meltem Özel, Av Murat Arksak, Behiye Dağ, Sakine Yakup, Peri Akyıldız, Necibe Başaran, Horik Turgut gözaltına alındı.
 
Gözaltılara tepki gösteren kitle "Biji berxwedana zindana" sloganları attı.
 
Polis, hapishane önünde bekleyen HDP Milletvekilleri Dilşan Canbaz, Ali Kenanoğlu ve Tuma Çelik'i tehdit etti.
 
Gözaltına alınan tutsak annelerinin ve avukatlarının serbest bırakılmadan alandan ayrılmayacaklarını söyleyen tutsak yakınlarına polis "Dağılın polis konuşuyor" dediğinde aileler "Biz de halkız, sizin anneniz de var. Hepimizi toptan öldürün, ne yaparsanız yapın biz geleceğiz. Çocuklarımız içeride ölüyorsa biz de burada ölürüz. Biz barış istiyoruz. Tecavüzcüler, katiller, hırsızlar dışarıda bizim çocuklarımız görüşünü dile getirdiği için içeridedir" diye tepki gösterdi.
 
Polis tutsak yakınlarını E-5 karayolu üzerine kadar sürmesine rağmen ailelerin burada araçlarının beklemesine de izin vermedi. Tutsak yakınlarının araçlarının plakasını alarak ceza kesti.
 
HDP Milletvekili Dilşat Canbaz ise polisin saldırısına "Siz bu ülkeyi açık cezaevine çevirdiniz, siz ali kıran baş kesen misiniz? Nerede, nasıl duracağımıza siz karar veremezsiniz? Bu zulüm hep böyle gidecek zannediyorlar, yanılıyorlar" diyerek tepki gösterdi.
 
Polis, tutsak yakınlarını dağılana kadar takip etti. Aileler dağılırken yarın da burada olacaklarını belirttiler.Açlık grevinde olan tutsaklara destek için Bakırköy Hapishanesi önüne gelmek isteyen annelere polis saldırdı. Saldırıda 2'si avukat 7 kişi gözaltına alındı.
 
Hapishane yakınında toplanan aileler, yürüyüşle hapishane önüne gelmek istedi. Annelerin önünün kesen polis annelere saldırdı. Saldırıda avukatlar Murat Aksak, Meltem Özer ile Simamperi Akyıldız, Huri Turgut, Behiye Dağ, Necibe Baran gözaltına alındı.
 
Gözaltılara tepki gösteren kitle "Biji berxwedana zindana" sloganları attı.
 
Polis, hapishane önünde bekleyen HDP Milletvekilleri Dilşan Canbaz, Ali Kenanoğlu ve Tuma Çelik'i tehdit etti.
 
Hapishane önünde gerginliğin sürdüğü bildirildi.
 
Gözaltına alınanlar Kartaltepe Polis Karakolu'na götürüldüğü öğrenildi.