21 Eylül 2024 Cumartesi

Bakırhan: İrade de muhatap da Newroz alanlarındadır

Iğdır'da düzenlenen seçim mitinginde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Erdoğan'ın sözlerine tepki göstererek, "Biz diyoruz ki Sayın Erdoğan irade Newroz alanlarında, muhatap Newroz alanlarında. Kuvvet, kudret Newroz alanlarındaki Kürt, Türk, Arap milyonlarca insanımızdır" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Iğdır'da seçim mitingi düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı miting, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı.

Iğdır Belediye Eşbaşkan adayı Nejla Kum, belediyeyi halkla birlikte yöneteceklerini söyledi. Diğer eşbaşkan adayı Mehmet Nuri Güneş ise, "Bu seçim hiçbir seçime benzemiyor. Bunlar kenti teslim almak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Kenti bu çetelerden kurtarmamız gerekiyor" dedi.

BAKIRHAN: HİÇBİR BASKI ÖNÜMÜZÜ KESEMEZ
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Newroz kutlamalarının iktidarın şirazesini bozduğunu söyledi. "'Bunlar bittiler, tükendiler' diyorlardı. Ancak İstanbul, Amed ve diğer Newroz alanlarında bir kez daha gördüler ki biz varız, vardık, var olmaya devam edeceğiz. Hiçbir baskı politikası, kayyımcı anlayış, cezaevi, baskı ve zulüm önümüzü kesemez. Bizler haklı bir davanın, mücadelenin sahipleriyiz" diyen Bakırhan, iktidarın şirazesini bozmaya devam edeceklerini vurguladı.

'SAVAŞ BARONLARININ DERDİ DAHA FAZLA ZENGİNLEŞMEK'
Derinleşen yoksulluğa dikkat çeken Bakırhan, iktidarın saraydan başını çıkarıp Iğdır halkının, emekçisinin ne yaşadığını görmediğini kaydetti. "Halklarımız gece gündüz nasıl geçineceklerinin derdinde. Peki, bu savaş baronları neyin derdinde? Onların derdi siz değilsiniz; onların derdi daha fazla zenginleşmektir, iktidar koltuklarını korumaktır" diyen Bakırhan, iktidarın bu nedenle halkı karşı karşıya getirerek, ırkçılık ve milliyetçilik üzerinden yolsuzluğa ve zalimliğe devam ettiğini belirtti.

31 Mart'ta Iğdır'da rekor oy alarak iktidara cevap vereceklerini söyleyen Bakırhan, "Emekliye kaynak yok, asgari ücretliye, çalışana kaynak yok ama askere, polise, korucuya, tanka topa var. Türkiye'nin en büyük krizini bu ülkeye yaşatan kim? Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan şimdi de 94'teki ekonomik krizin sebebi olan Tansu Çiller'i yanına almış, 2001'deki ekonomik krizin mimarı olan Bahçeli'yi almış. Peki, halkı yoksullaştıran, Türkiye'yi ekonomik krizlerle boğuşturan bu üç kişi ne yapacakmış? Türkiye'yi uçuracakmış. Haydi oradan! Iğdır halkı yemez bunu" dedi.

'İRADE NEWROZ ALANLARINDA'
Erdoğan'ın "DEM Parti muhatap alınmak istiyorsa kendini kanıtlasın" sözlerine tepki gösteren Bakırhan, Erdoğan'ın Newroz meydanlarını dolduran milyonları görmediğini söyledi ve "Biz diyoruz ki Sayın Erdoğan irade Newroz alanlarında, muhatap Newroz alanlarında. Kuvvet, kudret Newroz alanlarındaki Kürt, Türk, Arap milyonlarca insanımızdır" ifadelerini kullandı.

Kayyumun rant, yolsuzluk, hırsızlık anlamına geldiğini söyleyen Bakırhan, "Türkiye'nin en kirli havasını soluyan kent Iğdır'dır. Türkiye'de işsizlik ve yoksulluğun en yüksek olduğu kent neresidir? Iğdır. Türkiye'nin en bereketli topraklarında gençler iş ve aş bulmak için okyanusları ve denizleri geçiyorsa demek ki siz bu kenti iyi yönetmiyorsunuz. Demek ki bu kentin kaynaklarını çarçur ediyorsunuz, cebinize indiriyorsunuz" dedi.

'JİTEM İTTİFAKINI BİRLİKTE ENGELLEYECEĞİZ'
DEM Parti'nin belediyecilik pratiğiyle insanların doğduğu yerde doyacağını, göç etmek zorunda kalmayacağını, kadınların topluma aktif katılım sağlayacağını, uyuşturucuyu Iğdır'dan sileceklerini, belediyenin tarım, hayvancılık ve meyvecilikle uğraşan halkı destekleyeceğini ifade eden Bakırhan, Iğdır'a taşınan kaçak seçmenlere de tepki gösterdi. Hırsızlık yapan JİTEM ittifakını hep birlikte engelleyeceklerini söyleyen Bakırhan, "Kürt'ün yaşayanına düşman, ölüsüne düşman, mezar taşına düşman, diline düşman, doğasına düşman bu anlayışı inşallah bu Ramazan ayında el birliğiyle def edeceğiz" dedi.

'SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ'
Iğdır halkına çağrıda bulunan Bakırhan, şöyle devam etti: "Bugünden tezi yok telefon rehberinize bakıyorsunuz ve Iğdır'da seçmen olup çeşitli gerekçelerle il dışında olan seçmen kardeşlerimizi oy kullanmaya davet ediyorsunuz. Camide cumada, sokakta, kahvede, apartmanda kimi görüyorsanız oy kullanmaları için sandığa davet edin. Olur da yol parası olmayan arkadaşlarımız olursa en yakın DEM il-ilçe binamıza gitsinler ve otobüs biletlerini alıp oy kullanmaya gelsinler. Yine sandıklara sahip çıkacağız. Bunlar hırsız. Cebimizdekini çalan, üzerimizdekini çalan bu hırsızların sandıklarda Kürtlerin, Azerilerin, Caferilerin oyunu gasp etmemeleri için sandığa sahip çıkacağız. Gençler bu görev sizin. Kadın arkadaşlar gitmediğiniz ev, çalmadığınız kapı kalmasın. Mellelerimiz, seydalarımız dualarınızı bizden eksik etmeyin. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Adaylarımız size emanet. Onlar size Şeyh Said'in, Seyid Rıza'nın, Ehmedê Xanî'nin , Medet Serhatların, Selahattinlerin, Gültanların, zindanlardaki binlerin size emanetidir."