19 Eylül 2024 Perşembe

Bakan hastalıklı etleri yediğini söyledi

2011-2012 yıllarında Polonya'dan ithal edilen yaklaşık 3 bin sığır etinde "deli dana? çıktığını yalanlamayan Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, hastalıklı etleri kendisinin de yediğini söyleyerek halkın içini rahatlatmaya çalıştı.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının birlikte hazırladığı Hayvan Borsası projesinin imza törenine katıldı. Fakıbaba, 2011-2012 yıllarında Polonya'dan ithal edilen yaklaşık 3 bin sığır etinde 'deli dana' çıkması ile ilgili konuştu.
 
2011'deki 'deli dana' skandalını yalanlamayan Fakıbaba, muhalefete yüklenerek "2011 yılında şüpheli hastalıklı et getirmişler diyorlar. Dar gelirli kardeşlerim o eti almasın diye hastalık bahane ediyorlar. Bırakın garibanlar et yesin 29 liraya" dedi. 
 
Hastalıklı ithal et haberini manşetten veren basın kurumlarını eleştiren Fakıbaba, "Etleri ben yiyorum, o etleri alıyorum. Onun için bütün vatandaşlarım çok rahat olsun" dedi.
 
Bakan Fakıbaba'nın bu sözleri 1986 yılında Çernobil faciasından sonra Karadeniz Bölgesi'nde çay ve fındığın radyasyondan etkilenmediğini ispatlamak için dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral'ın kameralar önünde çay içmesini hatırlattı. Bu defa Bakan Fakıbaba, temkinli davranıp hastalıklı eti yediğini açıklamakla yetindi.